تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۰
۰
plusresetminus
دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان تشریح کرد:

نقش مسئولان برای حل مسئله حاشیه‌نشینی

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان ضمن تشریح آثار حاشیه‌نشینی، به تشریح نقش مسئولان و مردم برای حل این مسئله پرداخت.
نقش مسئولان برای حل مسئله حاشیه‌نشینی
سید حسین صابری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «راه آرمان»؛ با بیان اینکه حاشیه‌نشینی یک پدیده چندوجهی است و ریشه‌ها و علل متعدد دارد، گفت: علل حاشیه‌نشینی از ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی قابل بررسی است.

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان ادامه داد: زمانی که در روستاها، مناطق محروم و شهرهای کوچک زیرساخت‌ها محدود و ضعیف هستند، افراد برای بهره‌مندی بیش‌تر ناگزیر به سمت شهرهای نسبتاً مرفه مهاجرت می‌کنند.

وی ابراز کرد: چنانچه در روستاها و شهرهای کوچک و دورافتاده خدمات آموزشی، فرهنگی، تفریحی، بهداشتی و درمانی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی به ویژه اشتغال ودرآمد پایدار ناقص و محدود باشد، افراد برای تأمین آینده نسبی خود و به‌ویژه فرزندان خود ناگزیر به سمت مناطق و شهرهای با خدمات بیش‌تر مهاجرت می‌کنند.

صابری با تأکید بر اینکه تغییر سبک زندگی و فرهنگ معیشتی در مهاجرت به شهرها اثر دارد، عنوان کرد: همچنین می‌توان گفت که قوانین مغایر نیز در مهاجرت اثرگزار است.

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان بیان کرد: به دلیل وجود قوانین سخت‌گیرانه و سطح درآمد افراد و خانوارها سبب می‌شود که بسیاری از مهاجران نتوانند به راحتی در هسته اصلی شهرها ساکن شوند.

وی ضمن اشاره به مطلب فوق افزود: این افراد در ورودی شهرها و حاشیه‌ها اقدام به تهیه سرپناه و یا خرید زمین و ساخت سرپناه آن‌ هم باکیفیت پایین می‌کنند و به مرور با آن چه که امروز مشاهده می‌کنیم روبه‌رو می‌شویم.

صابری در خصوص آثار و عواقب حاشیه‌نشینی اظهار کرد: حاشیه‌نشینی امروزه به‌عنوان یک معضل جدی در شهرها به ویژه کلان‌ شهرها مطرح است و سال‌های بسیاری است که این مقوله به دغدغه متولیان و شهروندان تبدیل شده است که گفتنی است اقداماتی برای حل این مسئله صورت می‌گیرد اما کارساز نیست.

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان در خصوص نقش مسئولان، نظام و مردم برای حل مسئله حاشیه‌نشینی عنوان کرد: انجام کارهای فرهنگی و بیان آثار متعدد مهاجرت‌های بی‌رویه و حاشیه نشینی، کاهش زرق و برق‌های تصنعی و بی‌خاصیت شهری، ایجاد جاذبه‌های موثر و مفید در روستاها و شهرهای کوچک از جمله اقداماتی است که می‌تواند انجام شود.

وی اظهار کرد: احداث و ایجاد فرصت‌های مطلوب و رضایت‌بخش زندگی و ماندگاری در روستاها، ایجاد زمینه‌های اشتغال‌زایی پایدار و اقناع‌کننده در روستاها و مراکز اشتغال‌زا از جمله معادن، صنایع و مناطق مستعد کشاورزی و دامپروری، فراهم کردن شرایط و تامین مالی برای ایجاد صنایع تبدیلی و خرد خانگی در روستاها و فراهم کردن ارزش افزوده برای تولیدکنندگان مواد خام از دیگر اقداماتی است.

صابری ضمن اشاره به مطلب فوق خاطرنشان کرد: اختصاص عوامل متعدد تشویقی در روستاها و مهم‌تر از آن برقراری عدالت اجتماعی نسبی در نقاط مختلف کشور و به ویژه توجه لازم و کافی به مناطق محروم و روستاها از دیگر مسائلی است که در عرصه حاشیه‌نشینی باید به آن توجه شود.

انتهای خبر/ م https://armanekerman.ir/vdcgu39q7ak9tw4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما