کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مشاور ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رفسنجان خبرداد؛

احیاء هویت جهان شهری رفسنجان از مسیر دیپلماسی شهری/ طرح خواهر خواندگی رفسنجان با ۱۴ شهر جهان در حال پیگیری است

28 دی 1400 ساعت 13:05

مشاور ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رفسنجان، دیپلماسی شهری را به عنوان یکی از راهبردهای بنیادین شهرداری رفسنجان در مسیر توسعه و برندینگ شهری، جذب سرمایه گذاری، ارتقای گردشگری و مناسبات میان فرهنگی دانست.


به گزارش راه آرمان؛ سید عباس حسینی با اعلام این خبر افزود: با گسترش روند جهانی شدن جدای از دولت ها، کنشگران جدیدی در سطوح محلی و شهری وارد عرصه بین المللی شده اند که دیپلماسی شهری با نگاه به شهرها به عنوان بازیگرانی مستقل، ارتباطات و تعهدات شهرها را در عرصه بین المللی، مورد مطالعه قرار می دهد.
 
وی اظهار داشت: امروزه این نوع از دیپلماسی در سطح جهان توانسته در قالب ارتباط شهرها با یکدیگر، به عنوان ابزاری در جهت نیل به توسعه شهری و بالارفتن کیفیت زندگی شهروندان مورد استفاده قرار گیرد و در این راستا پیوند خواهر خواندگی در سطح جهان، یکی‌از مهمترین و متداول ترین ابزارهای دیپلماسی شهری به شمار می رود که در ایران نیز حدود ۶۰ شهر با شهرهای مختلف جهان خواهر خوانده هستند که در استان کرمان نیز بم و کرمان به این مسئله ورود پیدا کرده اند.
 
سید عباس حسینی با طرح الزامات و مبنای خواهرخواندگی شهرها، عنوان کرد: هم رده بودن شهرها در بخش های مختلف از جمله جمعیت، اقتصاد، هویت های فرهنگی از الزامات ضروری پیوند خواهر خواندگی است که بر این اساس شهرهای مختلفی در سطح جهان وجود دارند که با رفسنجان از نقاط اشتراک برخوردار هستند.
 
مشاور ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رفسنجان گفت: رفسنجان در ۳ حوزه مس، پسته و بنای خشتی، هویتی جهان شهری دارد؛ اما متأسفانه به اهمیت آن در مسیر توسعه، برندینگ و هویت شهری توجه شایان نشده و رفته رفته این مسئله به جایی رسیده که برخی شهرها، طلایه داری پسته و مس رفسنجان در جهان را به نام خود ثبت کرده اند و این ناشی از عدم توجه مدیران و مسئولان شهر در ادوار مختلف بوده است.
 
وی خاطر نشان کرد: این ۳ هویت جهانی رفسنجان، مهمترین پتانسیل پیوند خواهرخواندگی و تحقق شهر توسعه یافته از مجرای مناسبات بین المللی است.
 
حسینی تصریح کرد: شهرداری رفسنجان پس از انجام مطالعات اولیه، پیشنهاد خواهر خواندگی با ۱۴ شهر از کشورهای شیلی، مکزیک، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، ازبکستان، مالی و بورکینافاسو را بر اساس شاخص های مختلف و اشتراکات موجود، به وزارت خارجه اعلام کرده که این مسئله از سوی این وزارت خانه در حال بررسی است. اما جهت تسریع و قانون مند شدن آن نیازمند مصوبه شورای شهر هستیم که امید است با همراهی شورا این اتفاق رخ دهد.
 
وی با اشاره به این که ارتباط گیری با شهرداران این شهرها برای رسیدن به نقاط اشتراک نیز آغاز شده است، اظهار کرد: پیوند خواهر خواندگی روندی طولانی مدت همراه با پیچیدگی های اداری و خاص است و اگر ما بتوانیم در این دوره حتی با یک شهر در سطح جهان، پیوند خواهر خواندگی بر قرار کنیم، رضایت بخش خواهد بود.
 
حسینی در خصوص مزایای دیپلماسی شهری و خواهر خواندگی برای یک شهر، خاطرنشان کرد: دیپلماسی شهری را می توان مرکز تلاقی گونه های مختلف دیپلماسی از جمله دیپلماسی عمومی، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی ورزشی، دیپلماسی گردشگری و دیپلماسی اقتصادی دانست؛ زیرا شهرها به عنوان بازیگرانی بین المللی در مقام ارتباط با یکدیگر، زمینه تحقق گونه های دیگری از دیپلماسی را خارج از ر‌ویه های دولتی که گاها عرصه تضادها و کشمکش هاست، فراهم می کنند و مناسبات مختلف، راحت تر و بدون‌ واسطه انجام می شود.
 
وی ادامه داد: افزایش سرمایه گذاری، تنوع بازارهای صادراتی، توسعه گردشگری، تبادلات فرهنگی، توسعه زیرساخت های مختلف شهری با استانداردهای بین المللی، اشتغالزایی، معرفی و ارائه یک شهر در عرصه جهانی و مبادلات دانشگاهی، از مزایای مهم این اقدام است.
 
سیدعباس حسینی با انتقاد از رویکرد جریان هایی که راهبرد فعالیت های بین المللی شهرداری رفسنجان را بر نمی تابند، گفت: امیدواریم با درک عمومی از تحولات و راهبردهای تازه توسعه، اهمیت گسترش ارتباطات بین المللی نیز برای همگان مشخص شود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 124183

آدرس مطلب :
https://www.armanekerman.ir/news/124183/احیاء-هویت-جهان-شهری-رفسنجان-مسیر-دیپلماسی-طرح-خواهر-خواندگی-۱۴-شهر-حال-پیگیری

راه آرمان کرمان
  https://www.armanekerman.ir