کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سخنگوی دانشگاه علوم ‌پزشکی کرمان:

مواردی از ابتلا به سرخک در جنوب استان گزارش شده/ این بیماری با زدن دو نوبت واکسن در دوران کودکی قابل پیشگیری است

23 فروردين 1401 ساعت 11:49

سعید صحبتی گفت: خوشبختانه بیماری سرخک با زدن واکسن قابل پیشگیری است و این واکسن در دو نوبت دوازده ماهگی و هجده ماهگی به عنوان واکسن MMR که شامل واکسن سرخک، سرخچه و اوریون است، به کودکان تزریق می شود و چنانچه کارت واکسن کودکان را چک کنید و مشاهده شود که این دو نوبت واکسن زده شده است، جای نگرانی نیست.


سعید صحبتی در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: این روزها بیماری سرخک یکی از مسائل جدی بهداشت و درمان کشور شده است، به ویژه در استان های جنوبی، جنوب استان کرمان و استان های همجوار، موارد ابتلا به سرخک را داشته ایم که عمدتا این بیماری از طریق همسایگان شرقی کشور وارد شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم ‌پزشکی کرمان بیان کرد: بیماری سرخک در بین کودکان، بیماری جدی است که می تواند در جریان اپیدمی بین یک تا پنج درصد، باعث مرگ و میر شود.

وی ادامه داد: این بیماری، عوارض شدیدی را مانند عفونت های ریوی، گوش، مغزی ایجاد می کند و حتی می تواند موجب کوری فرد مبتلا شود؛ همچنین در بین بزرگسالان نیز چنانچه فرد بین 25 تا 30 سالگی سن داشته و دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد، ممکن ایت درگیر بیماری سرخک می شود اما عمدتا این بیماری در بین اطفال و کودکان رایج است.

صحبتی ابراز کرد: خوشبختانه این بیماری با واکسن قابل پیشگیری است و این واکسن در دو نوبت دوازده ماهگی و هجده ماهگی به عنوان واکسن MMR که شامل واکسن سرخک، سرخچه و اوریون است، به کودکان تزریق می شود و چنانچه کارت واکسن کودکان را چک کنید و مشاهده کنید که این دو نوبت واکسن زده شده است، جای نگرانی نیست.

سخنگوی دانشگاه علوم ‌پزشکی کرمان اظهار کرد: اگر خانواده ای شک دارند که آیا فرزندش واکسن را دریافت کرده است یا نه، به مراکز بهداشت و درمانی مراجعه کنند و چنانچه واکسیناسیون ناقص انجام شده بود، برای آنها تزریق می شود.

وی اظهار کرد: هشدار شیوع بیماری سرخک که در روزهای اخیر توسط وزارت بهداشت و درمان داده می شود به این منظور است که خانواده ها نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود توجه داشته باشند و همچنین پزشکان این نکته را مد نظر قرار دهند که اگر مورد مشکوک به بیماری سرخک را مشاهده کردند حتما اعلام کرده و گزارش دهند.

صحبتی ادامه داد: هشدار دیگر توجه سیستم بهداشت و درمان کشور است که باید به صورت جدی رصد کنند که جمعیت هایی که جدیدا وارد کشور می شوند و شاید نقص واکسیناسیون داشته باشند، نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند و اگر جایی موردی از سرخک مشاهده شد، اقدامات مربوط به تشخیص قطعی انجام شود تا آن مورد گسترش پیدا نکند.

سخنگوی دانشگاه علوم ‌پزشکی کرمان گفت: بیماری سرخک یکی از واگیردارترین بیماری های عفونی است که سرعت انتقال و انتشار آن بسیار زیاد است و افراد به این بیماری از طریق تماس مستقیم با یک فرد آلوده می توانند مبتلا شوند و سرخک از طریق ترشحات تنفسی که ریز قطرات هستند می تواند منتقل شود.

وی خاطر نشان کرد: پس از آنکه انتقال ویروس صورت می گیرد یک دوره در حدود یک هفته دوره کمون (نهفتگی) بیماری است و بعد از آن علائم بیماری خود را نشان می دهد که علائم به صورت تب، احساس خفگی، کوفتگی، بدن درد، علائم شدید سرما خوردگی است و پس از آن علائم پوستی نیز ظاهر می شود و بعد از آن فرد یا بهبود پیدا می کند و یا عوارض ناشی از بیماری خود را نشان می دهد.

انتهای پیام/م


کد مطلب: 126125

آدرس مطلب :
https://www.armanekerman.ir/news/126125/مواردی-ابتلا-سرخک-جنوب-استان-گزارش-شده-این-بیماری-زدن-دو-نوبت-واکسن-دوران-کودکی-قابل-پیشگیری

راه آرمان کرمان
  https://www.armanekerman.ir