تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۱
۰
plusresetminus
معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور؛

قاچاق روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت از جنوب و جنوب شرق کشور

مصطفی پور کاظمی با اشاره به اینکه این ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق، هدررفت منابع ارزی و ریالی کشور است، گفت: کارنامه قاچاق سوخت قابل برآورد نیست و وظیفه قانونی ما در برخورد با آن اجرا نشده است قاچاق ۹ میلیون لیتر به صورت روزانه از جنوب و جنوب شرق است که خسارت بزرگی به اقتصاد کشور است.
قاچاق روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت از جنوب و جنوب شرق کشور
به گزارش "راه آرمان " مصطفی پورکاظمی شایسته معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ظهر امروز در کارگروه قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت: مبارزه با قاچاق اولویت اصلی دولت سیزدهم است و در حال حاضر توسعه خوبی هم در زیر ساخت ها و هم در عرصه همکاری با ادارات و دستگاه های دولتی و خصوصی  داریم.

وی افزود: دولت با یک انگیزه انقلابی و مردمی بحث قاچاق کالا و ارز را پیگیری می‌کند بنابر این نگاه ما به  مقوله مبارزه با قاجاق کالا و ارز باید همه جانبه باشد زیرا ما ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق در ورودی و خروجی کشور داریم که ۶ میلیارد دلار آن در خروجی از کالاهای اساسی و معیشت مردم است.

شایسته تاکید کرد: نمایندگان مجلس از جمله نمایندگان مردم استان کرمان خدمات ارزنده ایی را در اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز کرده اند و در قانون جدید قاچاق کالا و ارز، بخشی از خلأهای قانونی برطرف شده است  و یک دستورالعمل ۹ ماده ای داده شد که علاوه بر ایجاد زیر ساخت ها مبارزه با باند های سازمان یافته با قاچاق اولویت است.

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:  امروز نیاز کشور مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، حذف ارز ترجیحی از اقتصاد کشور اهمیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز را چندین برابر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اولویت دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ است، بیان کرد: ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق در ورودی و خروجی کشور داریم که ۶ میلیارد دلار آن قاچاق خروجی می‌شود که جزو منابع مردم بوده و باید از آن جلوگیری کرد.

پورکاظم شایسته با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۳ تاکید کردند؛ "مبارزه باید از پیش از مبادی ورودی و خروجی تا سطح عرضه کالای قاچاق انجام شود، گفت: مبارزه باید پیش از مبادی باشد تا سطح عرضه قاچاق در هر مرحله ای رصد شود و حلقه های مبارزه به هم متصل شوند تا  از مرزها کالا خارج نشوند بنابراین  باید هدف گذاری از پیش از مبادی و تا سطح عرضه هدف گذاری شود.

وی با اشاره به اینکه این ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق، هدررفت منابع ارزی و ریالی کشور است و هیچکدام از این کالاها نیاز استراتژیک مردم کشور را تامین نمی‌کند و کالاهای غیرضروری هستند، گفت: در قانون جدید، سازمان اطلاعات سپاه عضو اصلی شورای هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده و این یک ظرفیت بزرگ است.
شایسته تاکید کرد: مهمترین خسارت ما در حوزه سوخت با فراوره های نفت و بنزین و گازوییل است و با چالش قاچاق سوخت روبه رو هستیم بنابر این در مبارزه با قاچاق کالا هیچ زنجیره ای نباید حذف شود.


معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: درخواست داریم استان کرمان در زمینه مبارزه با قاچاق کالا از جمله خروج کالا بیشتر ورود کند و با توجه به موقعیت جغرافیایی استان کرمان نتایج مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این استان باید بیشتر احساس شود.

وی با بیان اینکه استان کرمان در تشکیل پرونده‌های تعزیراتی مبارزه با قاچاق کالا، استان چهارم کشور است، ادامه داد: متاسفانه با وجود  عملکرد خوب استان در تشکیل پرونده اما در زمینه نتیجه پرونده‌ها و صدور رای رتبه بیستم کشور را دارد و اکنون ۱۵۰ هزار ماینر داریم که نمی توانیم ان ها را در سطح استان تعیین تکلیف کنیم.

پورکاظم شایسته با اشاره به اینکه بیش از ۴۶ درصد پرونده‌هایی که در مبارزه با قاچاق کالا در کشور تشکیل می‌شود زیر ۱۰ میلیون تومان هستند و متوسط پرونده‌ها ۱۲۰ میلیون تومان ارزش ریالی دارد، افزود: تمام کشفیات متعلق به پرونده های خرد است درحالی که مفاسد و برای قاچاقچیان کلان  حتی پرونده ایی هم تشکیل نمی شود بنابر این قانون جدید به حمایت سازمان اموال تملیکی آمده و از محل فروش کالاهای قاچاق در بحث انبارها کمک بزرگی خواهد بود.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۳ درصد از پرونده‌های قاچاق کالا در کشور توسط نیروی انتظامی تشکیل می‌شود و این نیرو نقش مهمی در امر مبارزه با قاچاق دارد، گفت: متاسفانه اغلب پرونده‌های قاچاق کالا و ارز پرونده‌های خرد هستند و پرونده های کلان و سازمان یافته اغلب به اجرای احکام نمی رسند.

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: حدود ۲ هزار و ۷۰۰ کالا، ممنوعیت مطلق واردات از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت دارند که زمینه قاچاق آن فراهم می‌شود و مسئولیت دستگاه‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بیشتر و سنگین‌تر می‌کند.

پور کاظم شایسته عنوان کرد: در هیچ کجای دنیا کسی کالای قاچاق را در سطح  بازار عرضه نمی تواند بفروشد و وجود کالا های قاجاق در ویترین مغازه های ما نماد بی عرضه گی محض است و نشان می دهد که نتوانستیم نسبت به برخورد با کالای قاچاق رفتار و اجرای قانونی مقتدرانه ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه دغدغه معاون اول رئیس جمهور بر مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز است، افزود: در قانون جدید ضمانت اجرایی برای مصوبات ستاد گذاشته شده است زیرا در دنیا به سختی کالاهای اساسی تولید و تامین شده است و ما در تامین موفق بوده ایم که اکنون ارزش زیادی یافته است و قیمت کالا در کشورهای حاشیه ۵ برابر شده که علاقه به قاچاق  معکوس را افزایش می دهد.

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: کارنامه قاچاق سوخت قابل برآورد نیست و وظیفه قانونی ما در برخورد با آن اجرا نشده است قاچاق ۹ میلیون لیتر در روز از جنوب و جنوب شرق که ارزش سالانه به مبلغ  ۳ میلیارد لیتر است.

وی تاکید کرد: کشف قاچاق سوخت کار سختی است و کشفیات ما به اندازه یک روز از سال است  که حدود ۱۲ میلیون لیتر در هر روز است و تنها  ۱۲ درصد از کشفیات را ما شاهد هستیم و ما بقی قابل کشف نیست و نتایج ما قابل قبول نیست و نشت سوخت وجود دارد ولی در خصوص قاچاق سلاح ۷۰ درصد تحقق پیدا می کند و وارد کشور می شود و رد یابی آن اسان تر است.

پور کاظم شایسته در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه قاچاق معکوس داریم کشور روی  استان کرمان به واسطه موقعیت استراتژیکی که دارد، حساب ویژه ایی باز کرده است، زیرا اگر یک کار جدی  و جهادی در سطح استان شکل بگیرد، ۲ سوم کالاهای قاچاق در کرمان می تواند زمین گیر شود و مرزها با آرامش بیشتری کنترل شوند.

انتهای پیام/ طهماسبی




  https://armanekerman.ir/vdcgtu9q7ak9xu4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین