مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: ۱۰ نقطه شناسایی و قطعی شده که نفت شیل در آنجا داریم و با مدلی که طراحی شده امکان برداشت از این منابع وجود دارد.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» مهدی فکور، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲/۵ میلیارد بشکه معادل نفت به ذخایر نفت خام و گاز طبیعی ایران با اکتشافات جدید اضافه شده است.
وی افزود: اکتشافات جدیدی صورت گرفته که اخبار آن از سوی وزیر محترم نفت بهزودی اعلام خواهد شد.
* وجود ذخایر قابل توجه نفتی در شیلهای لرستان
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درخصوص منابع نفتی نامتعارف شیل در ایران گفت: اکتشاف نفت شیل در منطقه قالیکوه لرستان قطعی شده و حتی کارخانه نیمهصنعتی آن را هم در این منطقه احداث کردهایم.
وی ادامه داد: وجود ذخایر قابل توجه نفتی در منابع نامتعارف شیل در این منطقه بهاثبات رسیده و در مرحله بعد باید برای برداشت این منابع برنامهریزی کرد.
* برداشت از شیلهای نفتی با مدل تمام ایرانی
فکور با بیان اینکه «امکان برداشت منابع شیلهای نفتی در لرستان با استفاده از توان شرکتهای ایرانی وجود دارد» گفت: روشی که برای برداشت این منابع در برنامه داریم، یک مدل بومی است و این مدل پیش از این در نقاط دیگر جهان از جمله آمریکا اجرایی نشده؛ از اینرو درحال انجام کارهای ثبت جهانی این مدل هستیم.
وی افزود: با استفاده از این روش میتوانیم نفت با API ۴۲ از منابع شیلهای لرستان برداشت کنیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: برداشت شیلهای نفتی در امریکا حدودا بشکهای ۴۰ دلار هزینه دارد، اما با روشی که ما در نظر داریم، تولید نفت شیل در لرستان، حدود ۲۵ دلار در هر بشکه هزینه در برخواهد داشت.
* شناسایی ۱۰ نقطه ایران با ذخایر شیلهای نفتی
فکور در پاسخ به اینکه «آیا در سال ۱۴۰۳ شاهد آغاز برداشت نفت از منابع شیلهای نفتی لرستان خواهیم بود؟»، گفت: کارهای مربوطه از نظر روش برداشت، روش استخراج و از این لحاظ که چندین محصول میتوان از این نفت گرفت و حتی از کانیهای آن هم میتوان ارزش افزوده ایجاد کرد، درحال انجام بوده و نقشهراه آن تدوین شده است که اجرای مراحل کار بستهبه نظر و برنامههای اعلامی مدیرعامل شرکت ملی نفت و وزیر نفت است.
وی افزود: ۱۰ نقطه کشور شناسایی و قطعی شده که منابع نفتی شیل در آنجا داریم و با مدلی که طراحی کردهایم، امکان برداشت از این منابع نفتی میسر خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنف کتاب و نوشتافزار کرمان گفت: هماکنون ۸۰ درصد از نوشتافزار را خودمان تولید و بیش از ۳۵ تا ۴۰ درصد کالا را به کشورهای همجوار صادر میکنیم....