در همایش سرمایهگذاری کرمان آیدکس ۲۰۲۴، زمینه تفاهم با شرکت هواپیمایی «فلایدبی» برای راهاندازی خط هوایی مستقیم کرمان_دبی فراهم شد.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» در همایش سرمایهگذاری و توسعه کرمان آیدکس ۲۰۲۴، زمینه تفاهم با شرکت هواپیمایی فلایدبی برای راهاندازی خط هوایی مستقیم و پایدار در مسیر کرمان - دبی فراهم شد و پیرو تفاهم اولیه، در نشستی با حضور استاندار کرمان، رئیس و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، نایب رئیس اتاق ایران و مدیرعامل شرکت هواپیمایی فلایدبی، زمینه انعقاد قرارداد راه اندازی این مسیر پروازی بررسی شد.
در این نشست استاندار کرمان با بیان اینکه نیمی از ظرفیتهای معدنی ایران و شرکتهای بزرگی در استان کرمان مستقر هستند، گفت: این شرکتها با شرکای خارجی خود در ارتباط مستمر بوده و بیشتر آنها در دبی، نمایندگی دارند که این جریان، ظرفیت قابل توجه مسافری برای شرکت هواپیمایی فلایدبی خواهد بود.
محمدمهدی فداکار، همچنین به وجود دانشگاهها و دانشجوهای پزشکی در استان کرمان اشاره کرد و آن را یکی دیگر از ظرفیتهایی برشمرد که میتواند برقراری خط هوایی مستقیم بین کرمان و دبی را اقتصادیتر کند.
ظرفیتهای تجاری و گردشگری کرمان توجیه اقتصادی مناسبی برای شرکت فلای دبی است
رئیس اتاق کرمان درباره توجیه اقتصادی راهاندازی پرواز مستقیم کرمان-دبی سخن گفت و افزود: وجود انواع ظرفیتهای گردشگری و تجاری این توجیه را برای شرکت فلایدبی ایجاد کرده است.
سیدمهدی طبیبزاده، تصریح کرد: فرودگاه شهر کرمان یک فرودگاه بینالمللی است و علاوه بر آن چهار فرودگاه دیگر در این استان فعال هستند، پس بنابراین ظرفیت و زیرساخت مناسب برای برقراری این پرواز خارجی به کرمان وجود دارد.
وی همچنین ظرفیتهای گردشگری استان را قابل توجه توصیف کرد که میتواند یک مقصد جذاب گردشگری باشد.
توسعه مناسبات تجاری با تسهیل رفت و آمد تجار ممکن است
در ادامه نایبرئیس اتاق ایران، امارات را شریک تجاری جدی ایران به ویژه در سالهایی که ایران با تحریم مواجه است، برشمرد و تأکید کرد: برای همین تقویت مناسبات با این کشور جزو اولویتهای ایران به شمار میآید.
پیام باقری، ادامه داد: در حال حاضر بیشتر شرکتها و بنگاههای ایرانی در امارات، نمایندگی دارند و این یک روند رو به رشد است و اتاق ایران برای تسهیل بسترها در این مسیر آماده و این مهم را در دستورکار خود قرار داده است.
وی اظهار کرد: به اعتقاد این فعال اقتصادی توسعه مناسبات تجاری به زیرساختهایی نیاز دارد که پیش از هر کاری باید مهیا شوند و در این حوزه تسهیل رفتوآمد تجار و تسهیل در شرایط صدور روادید جزو همین آمادگیهای اولیه است.
باقری تصریح کرد: این نشست ترتیب داده شد تا بتوانیم قدم اول را برداریم و اعلام کنیم که علاقهمند به تقویت روابط بین دو کشور هستیم. بدون شک موفقیت در این قرارداد قابل تسری به سایر استانهای ایران هست.
امیدوارم بزودی اولین هواپیمای فلای دبی در کرمان فرود آید
در پایان این نشست نیز مدیرعامل شرکت هواپیمایی فلایدبی با تأکید بر این نکته که نگاه شرکت به راهاندازی این خط هوایی مستقیم است، گفت: ما این موضوع را با نگاه مثبت بررسی میکنیم و امیدوارم به زودی اولین هواپیمای این شرکت در فرودگاه کرمان فرود بیاید.
حمید عبیدالله، در واکنش به آنچه در این نشست عنوان شد، گفت: ایجاد روابط خوب با همسایگان، سیاست امارات است و ایران نیز جزو همسایگان مهم امارات محسوب میشود.
براساس اظهارات وی، امروز خطوط هوایی دبی به ۱۷۵ مقصد مختلف و فلایدبی به ۱۲۵ مقصد پرواز دارد و رویکرد شرکت، نسبت به این جریان مثبت است.
با این حساب باید مطالعات و بررسیهای لازم، انجام و مقدمات برای برقراری این خط هوایی فراهم شود. نکته قابل توجه اینجاست که پیش از همهگیری کرونا پرواز مستقیم بین کرمان و دبی وجود داشت؛ اما از زمان همهگیری، پروازهای این مسیر متوقف شد.
در گذشته هفتهای دو پرواز توسط شرکت هواپیمایی ماهان بین کرمان و دبی انجام میشد.