رئیس اتاق کرمان، ناترازی نقدینگی را موضوعی چالشبرانگیز خواند و گفت: اعمال سیاستهای کنترل نقدینگی و ترس از تورم بهدلیل عدم پرداخت سرمایه در گردش به صنایع، رکود در تولید رقم میزند.
سید مهدی طبیبزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» از راهاندازی مجمع خیرین مهارت در کرمان خبر داد و گفت: همزمان با آغاز هفته ملی مهارت این مجمع تشکیل شد.
وی اذعان کرد: این مجمع با هدف توانمندسازی و توانافزایی افراد جویای کار و مهارت با همکاری نهادهای عمومی، خصوصی و کمک داوطلبان تشکیل شده است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان پژوهش و آموزش را از جمله اولویتهای اتاق کرمان عنوان کرد و گفت: علاقمند به کمک در اجرای نظام پیمانکاری فرعی (spx) هستیم زیرا تاکنون فقط در این حوزه شعار داده شده و مصداقی در این رابطه وجود ندارد، که باید پیگیری شود.
طبیبزاده با بیان اینکه کرمان به لحاظ شاخصهای توسعه پایدار، استانی عقبافتاده است و حکمرانی اقتصادی خوبی ندارد، تصریح کرد: اصلاح و تقویت حکمرانی اقتصادی در استان موضوع صدمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان برای پایان مردادماه در نظر گرفته شده است.
وی صادرات محور نبودن تولیدات داخلی استان را نیز از دیگر معایب عدم توسعه اقتصادی مطرح کرد و گفت: هر کشوری که توسعهیافته، تولید رقابتپذیر ارائه کرده است، افزود: میانه گمشده تولید در استان مربوط به صنایع متوسط است که این موضوع بنیه صنعتی استان را ضعیف کرده و باید این حلقه میانی با رویکرد فناورانه و تکنولوژیهای جدید در کنار رشد مهارتورزی شکل گیرد.
رئیس اتاق کرمان از دیگر معضلات عدم توسعه اقتصادی استان را ناترازی انرژی نام برد و گفت: در این رابطه بخش خصوصی به عرصه تولید برق وارد شده و نیروگاههای مدرنی ایجاد کرده اما قیمت دستوری برق به نیروگاهها و پرداخت نشدن بهموقع هزینه تولید برق، سبب کاهش انگیزه تولید و خارج شدن نیروگاهها از مدار میشود.
طبیبزاده، با اشاره به اینکه انحصار فروش برق نیز باید از بین برود، افزود: شرکت توانیر، برق را بسیار ارزان از نیروگاهها خریداری میکند اما بسیار گرانتر در زمان دلخواه خود در بورس به فروش میرساند؛ با این شرایط و میزان منابع دریافتی نیروگاهها، آنها نمیتوانند به تعمیرات اساسی و تولید بپردازند.
رئیس اتاق کرمان، ناترازی نقدینگی را هم موضوعی چالشبرانگیز خواند و خاطرنشان کرد: اعمال سیاستهای کنترل نقدینگی و ترس از تورم بهدلیل عدم پرداخت سرمایه در گردش به صنایع، رکود در تولید را ایجاد خواهد کرد.