تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۵
۰
plusresetminus
دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان عنوان کرد:

صادرات ۷۱ هزار تنی شیلات در ۵ ماهه نخست

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان گفت: طی سال جاری صادرات به ۷۱ هزار و ۳۰۰ تن افزایش یافته که ۳۱ درصد رشد وزنی صادرات داشتیم.
صادرات ۷۱ هزار تنی شیلات در ۵ ماهه نخست
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» علی اکبر خدایی درباره میزان صادرات آبزیان در بازه زمانی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: طی یک‌سال ۱۴۰۱ میزان صادرات، در مجموع ۱۵۰ هزار تن ماهی شامل انواع آبزیان دریایی، ماهیان عمدتاً حرام گوشت و در برخی موارد حلال گوشت، انواع میگو پرورشی، کپورماهیان، خاویار، کنسرو ماهی و تن و ماهی‌های زینتی و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۱۵۲ هزار و ۶۰۰ تن بوده است. میزان خوراک آبزیان نیز در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۹ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۵۳ هزار و ۶۰۰ تن رسیده است.  

وی درباره میزان واردات نیز افزود: ترکیب واردات به کشور ما غالباً تن ماهی‌ها هستند که برای کنسرو استفاده می‌شود.

دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران اذعان کرد: ماهی‌های تیلاپیا که برای واحدهای فراوری وارد و بسته‌بندی می‌شود. ماهی‌ سالمون تازه و منجمد مستقیم وارد فروشگاه‌ها می‌شود، تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا (بچه ماهی قزل‌آلا) بخشی وارداتی است، خوراک آبزیان نیز در حد ۸۰۰ تن وارد می‌شود.

خدای ادامه داد: ماهی‌های زینتی و میگوی مولد نیز وارد می‌شود که مجموع همه این موارد به جز خوراک حدود ۱۱ هزار تن و از این میزان ۱۰ هزار تن، ماهی تن و هزار تن سالمون و ... در سال ۱۴۰۱ بوده است که در سال ۱۴۰۲ کل واردات به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: از این میزان ۲۳ هزار و ۴۰۰ تن مربوط به تن ماهیان بوده و علت این که بیش‌ترین میزان واردات مربوط به ماهی‌های تن بوده این است که قیمت ماهی‌های کنسرو تن خیلی گران شده بود و وزارت جهاد کشاورزی که مسئولیت تنظیم بازار را بر عهده داشت، این سیاست را بر عهده گرفت و ماهی تن وارد شد و به کارخانه‌های تولید تن‌ ماهی رسید و قیمت کنسرو تن ماهی کاهش یافت.

کاهش صادرات آبزیان در سال۱۴۰۲

دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ ارزش صادرات آبزیان ایران ۳۳۰ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۳۲۷ میلیون دلار کاهش یافته و دلیل آن هم کاهش ۱۶ درصدی صادرات میگو بوده است.

خدایی افزود: میگو در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن صادر شد و این در حالی‌ است که در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۱ هزار و ۶۰۰ تن صادر شده است و به‌دلیل گران بودن میگو، تاثیر ۲ تا ۳ میلیون دلاری بر کاهش ارزآوری و ارزش صادرات داشته است.

وی درباره ارزش واردات نیز اظهار کرد: طی بازه زمانی ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ حدود ۳۶ میلیون دلار واردات انجام شده که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۷۴ میلیون دلار رسیده است و حدود ۱۱۸ درصد افزایش داشته و این نیز به دلیل واردات تن ماهی بیشتر برای تنظیم بازار بوده است.

خدایی ادامه داد: طی سال ۱۴۰۲ حدود ۶۹ هزار تن ماهی دریایی صادر شده که بیش‌تر ماهی غیرخوراکی بوده و حدود ۳۱ هزار و ۶۰۰ تن میگو، ۳۴ هزار و ۷۰۰ تن ماهیان گرمابی، ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن ماهی قزل آلا، ۳ هزار و ۲۵۰ تن کنسرو ماهی تن و ۴۷۱ تن نیز ماهی زینتی و حدود ۴ هزار و ۸۰۰ کیلو نیز خاویار صادر شده که مجموع صادرات حدود ۱۵۲ هزار و ۶۰۰ تن برآورد شده است.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdcfmjdyvw6djxa.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما