معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در روز جمعه گذشته ۲۰ مورد حیوانگزیدگی به مراکز درمانی شهرستان مراجعه و خدمات درمانی دریافت کردند.
به گزارش گروه اجتماع پایگاه خبری «راه آرمان» عباس اسماعیلی شامگاه پنجم آذرماه در کمیته پیشگیری از هاری شهرستان رفسنجان، اظهارکرد: طی سه سال گذشته هیچ فوتی بر اثر حیوانگزیدگی در شهرستان ثبت نشده و هر شخصی که بر اثر حیوانگزیدگی به مراکز درمانی مراجعه میکند، مبلغی بالای ۲۰ میلیون تومان در بر دارد تا درمان شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: میزان حیوانگزیدگی در رفسنجان رو به افزایش است به طوری که در سال گذشته این امر عدد ۲ هزار و ۴۵۲ را ثبت کرده و در نیمه نخست امسال هم یک هزار و ۴۲۱ مورد داشتیم که نسبت به سال قبل افزایشی است.
اسماعیلی ادامه داد: در روز جمعه گذشته ۲۰ مورد حیوانگزیدگی به مراکز درمانی شهرستان مراجعه و خدمات درمانی دریافت کردند و در راستای کاهش آسیبهای ناشی از حیوانگزیدگی و ساماندهی سگهای بلاصاحب نیاز به حمایت دستگاههای اجرایی به ویژه دستگاه قضایی احساس میشود.
محمدرضا هرندی مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان نیز در این نشست گفت: متاسفانه بیشترین سنی که در رفسنجان درگیر حیوانگزیدگی میشوند، زیر ۲۰ سال است که ۴۵/۶ درصد آمار را به خود اختصاص داده و جمعیتی که دانشآموز هستند.
وی افزود: میزان حیوانگزیدگی در شهر رفسنجان ۵۲/۴ درصد و در مناطق روستایی ۴۷/۶ درصد است.
هرندی بیان کرد: در شهرستان رفسنجان طبق بررسیها بیشترین حیوانگزیدگی بهترتیب از طریق سگهای صاحبدار، گربههای بدون صاحب و سگهای بلاصاحب است.
وی تصریح کرد: در شهر رفسنجان امسال افرادی که دچار حیوانگزیدگی شدند و برای دریافت خدمات درمانی به مراکز بهداشتی مراجعه کردند ۸۸ درصد آنها ایرانی، ۱۱/۸ درصد اتباع افغانستانی و کمتر از یک درصد نیز اتباع کشور پاکستان بودند.
وی بیان کرد: طبق بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری و دهیاریها، وظیفه ساماندهی حیوانات پرسهزن برعهده شهرداریها و بخشداریها گذاشته شده و تأکید بر آن دارد. بنابراین این ارگانها باید فضای مناسب برای جمعآوری سگهای بلاصاحب را فراهم سازند.