تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۲۷
۰
plusresetminus
بیانات رهبر انقلاب درباره مذاکره توسط برخی به عنوان «مجوز مذاکره» تعبیر شده اما بررسی دقیق‌تر این بیانات فهم دیگری را به ذهن متبادر می‌کند.
مجوز مذاکره صادر شد؟
به گزارش پایگاه خبری «راه آرمان»؛ رهبر انقلاب دیروز در سخنرانی خود بیاناتی در خصوص تبیین ابعاد مذاکره با دشمن داشتند.

ایشان فرمودند: «اینها همیشه پشت لبخندهای دیپلماسی پنهان است؛ پشت لبخندهای دیپلماسی، این‌جور دشمنی‌ها، این‌جور کینه‌ها، این باطن خبیث، پنهان است. چشمان‌مان را باز کنیم: وَ فَهماً فی خَلقِک‌. چشمان‌مان را باز کنیم؛ «تُسِرّونَ اِلَیهِم بِالمَوَدَّة» نباشیم. حواس‌مان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله می‌کنیم، با چه کسی داریم حرف می‌زنیم؛ این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند امّا می‌فهمد که چه‌کار باید بکند. باید بشناسیم، بدانیم».

فهم این بخش از بیانات رهبر انقلاب را می‌توان از چند بعد بررسی کرد:
مجوز مذاکره یا شرایط مذاکره؟!
 
اساساً موضوع جلسه تبیین ماجرا است و درباره مجوز یا عدم مجوز سخن گفته نمی‌شود. رهبر انقلاب شرایط را تشریح می‌کنند.

در اصل، سئول درستی که باید طرح کرد این است که آیا بر اساس بیان رهبر انقلاب شرایط مذاکره وجود دارد یا خیر؟رهبر انقلاب در تشریح شرایط مذاکره یک اصل مهم را اعلام می‌کنند و آن اینکه شرط اصلی در مذاکره، «شناخت» طرف مقابل است.

آنجا که ایشان می‌فرماید «حواس‌مان باشد که با چه کسی مواجهیم و ...». سئوال اینجاست که آیا حامیان مذاکره اساساً طرف مقابل را می‌شناسند؟ بر اساس بیانات رهبر انقلاب در شرایطی که این شناخت وجود داشته باشد «ممکن است» معامله‌ای هم شکل بگیرد.
 
کسانی که تا دیروز امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین برجام می‌دانستند و اطمینان می‌دادند که اگر آمریکا بخواهد هم نمی‌تواند از برجام خارج شود، پاسخ‌شان در برابر وضعیت فعلی برجام چیست؟

آیا می‌توانند ادعا کنند آمریکا و غرب را می‌شناسند؟ آیا اکنون که طرف مقابل مدام ایران را تهدید به اجرای مکانیسم ماشه می‌کند متولیان برجام چه پاسخی دارند؟

مهم‌ترین علامت سئوال در «شناخت» حامیان مذاکره از طرف مقابل است. زمانی که شرایط مذاکره وجود نداشته باشد سخن گفتن از مجوز مذاکره هم بی‌معنا است و اساساً موضوع بیانات رهبر انقلاب نبوده است. اما برخی بی‌توجه به اصل مسئله در تلاش‌اند خط تحریف سخنان رهبری را در پیش گیرند.
 
چرا تحریف شکل می‌گیرد؟ روح و مغز و کل بیانات رهبر انقلاب در تبیین شرایط جهان و خباثت دشمن است. چگونه می‌شود که بعد از این همه تشریح مسئله و نشان‌دادن واقعیت طرف جنایتکار غربی، برخی در داخل بتوانند از این سخنان تعابیر نزدیک به مجوز مذاکرات استخراج کنند؟

دستگاه عریض‌ و طویل رسانه‌ای دشمن مترصد فرصت است تا بتواند از هر بهانه‌ای زمینه‌های شکل‌گیری مذاکرات را فراهم سازد.

همان جریانی که پیش‌تر سخنان رئیس‌جمهور در آمریکا را پیش از انتشار کامل تغییر دادند و از تردیدهای پزشکیان درباره مذاکره، «التماس به مذاکره» ساختند اکنون در تلاش‌اند از تبیین و روشنگری رهبر انقلاب، مجوز مذاکره تولید کنند.

البته برخی جریانات داخلی نیز که ساده‌انگارانه با مسئله مواجه شدند در ضریب خوردن مسئله بی‌تقصیر نبودند.

نویسنده: حامد موفق‌بهروزی
منبع: فارس
https://armanekerman.ir/vdceep8zejh8evi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما