تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۰
۱
plusresetminus
رئیس باشگاه نخبگان رفسنجان خبر داد:

نوآوری در مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی با هوش‌مصنوعی

رئیس باشگاه نخبگان رفسنجان از انتشار مقاله علمی‌اش با عنوان نوآوری در مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی با هوش‌مصنوعی نشریه معتبر Nature – Scientific Reports خبر داد.
نوآوری در مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی با هوش‌مصنوعی
حسام رهبری مقام در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» از نگارش و درج مقاله علمی که به مدیریت انرژی کمک می‌کند خبر داد و گفت: این مقاله که در رده Q۱ پایگاه ISI و با شاخص H معادل ۳۱۵ منتشر شده، نتیجه همکاری علمی گسترده میان چندین پژوهش‌گر بین‌المللی است.

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق، به‌عنوان نویسنده مسئول مقاله‌ای که در نشریه معتبر Nature – Scientific Reports منتشر شده است، افزود: این مقاله موفق به ارائه راهکاری نوین برای مدیریت هوشمند و بهینه نیروگاه‌های برق‌آبی شده است که گامی مهم در بهینه‌سازی عملکرد نیروگاه‌های آبی با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته هوش مصنوعی محسوب می‌شود.  

وی ادامه داد: این مقاله با عنوان «Integrating Type-۲ Fuzzy Logic Controllers with Digital Twin and Neural Networks for Advanced Hydropower System Management»  منتشر شده که به بررسی یک رویکرد ترکیبی نوین می‌پردازد، این تحقیق علمی با ادغام کنترل‌کننده‌های منطق فازی نوع دوم (T۲FLC)، فناوری دوقلوی دیجیتال (Digital Twin) و شبکه‌های عصبی مصنوعی (Neural Networks)، عملکرد و مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی را بهینه‌سازی می‌کند.  

نخبه رفسنجانی افزود: این پژوهش با مشارکت پنج پژوهشگر برجسته بین‌المللی از دانشگاه‌های معتبر جهان انجام شده است، پژوهش‌گران همکار در این مقاله دارای تخصص‌هایی در حوزه‌های هوش مصنوعی، سیستم‌های کنترل، مهندسی برق، و انرژی‌های تجدیدپذیر هستند و از دانشگاه‌های اطلاعات و فناوری و مؤسسه تحقیقات سانیا، دانشگاه علوم و فناوری هونان در چین، المناره علوم پزشکی در و وارث‌الانبیاء در عراق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران در ایران با این تحقیق همکاری داشته‌اند.

 رهبری‌مقام که در این مقاله به‌ عنوان نویسنده مسئول و ارائه‌دهنده ایده اصلی پژوهش نقش کلیدی داشته است، مطرح کرد: که چهار نویسنده بین‌المللی دیگر نیز در مراحل مختلف تحقیق مشارکت فعال داشته‌اند.  

وی افزود: در این مقاله یک سیستم کنترل هوشمند پیشرفته طراحی و پیاده‌سازی شده که قادر است عملکرد نیروگاه‌های برق‌آبی را با دقت و بهره‌وری بالاتر مدیریت کند، مهم‌ترین نوآوری‌های این تحقیق شامل افزایش ۱۰/۹۶ درصدی بهره‌وری در مدیریت بار نیروگاه و کاهش ۱۲/۶۴ درصدی زمان تشخیص و اصلاح خطاها در سیستم است.

این نخبه جوان به دیگر نوآوری‌های این تحقیق علمی اشاره کرد و گفت: بهبود ۱۸/۲۱ درصدی دقت مدل‌سازی و پیش‌بینی عملکرد نیروگاه، کاهش ۸/۰۵ درصدی نوسانات عملکردی نیروگاه، افزایش ۱۱/۴۸ درصدی قابلیت اطمینان و کاهش ۱۳/۰۴ درصدی هزینه‌های نگهداری و تعمیرات  از دیگر عوامل پیش‌ران در این پژوهش علمی هستند.

رهبری‌مقام مدعی شد: این پژوهش با ترکیب فناوری‌های پیشرفته در مدل‌سازی، کنترل و پیش‌بینی رفتار نیروگاه‌های برق‌آبی، امکان مدیریت بهتر و بهره‌وری بیش‌تر را فراهم کرده است.  

وی به ویژگی‌های روش و مدل پیشنهادی اشاره کرد و گفت: این تحقیق سه فناوری پیشرفته را به صورت یکپارچه به کار گرفته؛ کنترل فازی نوع دوم (T۲FLC)؛ استفاده از منطق فازی برای مدیریت عدم قطعیت‌ها و بهینه‌سازی تصمیم‌گیری در کنترل نیروگاه، دوقلوی دیجیتال (Digital Twin)؛ شبیه‌سازی دقیق و لحظه‌ای نیروگاه برای تحلیل و پیش‌بینی عملکرد سیستم تحت شرایط مختلف است.

نخبه رفسنجانی ادامه داد: شبکه‌های عصبی مصنوعی (Neural Networks)؛ به‌کارگیری یادگیری ماشین برای تحلیل داده‌ها و ارائه تصمیمات بهینه بر اساس داده‌های لحظه‌ای و گذشته از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد در این تحقیق است.

رهبری‌مقام عنوان کرد: این مقاله نشان می‌دهد که ترکیب روش‌های هوش مصنوعی و مدل‌سازی دیجیتال می‌تواند به شکل چشمگیری در مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی، بهینه‌سازی مصرف انرژی، کاهش خرابی‌ها، و افزایش پایداری سیستم مؤثر باشد.

وی افزود: این رویکرد نه‌تنها موجب افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها می‌شود، بلکه با کاهش هزینه‌های عملیاتی و تعمیرات، به پایداری بیش‌تر شبکه‌های انرژی تجدیدپذیر کمک می‌کند.  

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان اذعان کرد: انتشار این مقاله در نشریه Nature – Scientific Reports که یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان است، نشان‌دهنده ارزش علمی و نوآورانه این پژوهش در سطح بین‌المللی است و نقش مهمی در توسعه روش‌های پیشرفته مدیریت سیستم‌های انرژی ایفا خواهد کرد.

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdchvqnzz23nkqd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما