مدیر امور باغبانی جنوب کرمان گفت: از ۲ هزار و ۲۸۴ هکتار سطح زیر کشت خیار گلخانهای در جنوب کرمان، ۴۶ هزار تن محصول برداشت شد.
به گزارش پایگاه خبری «راه آرمان» به نقل از روابط عمومی اداره منابع طبیعی جنوب کرمان؛ صادق حسینزاده گفت: از نیمه دوم آبانماه عملیات برداشت خیارسبز گلخانهای در جنوب کرمان آغاز شده است و این عملیات تا اواخر خردادماه سال بعد ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان افزود: سطح زیر کشت خیار سبز گلخانهای جنوب کرمان ۲ هزار و ۲۸۴ هکتار با پیشبینی تولید ۴۶ هزار تن است.
حسین زاده بیان کرد: از هر هکتار گلخانه تا پایان فصل برداشت حدود ۲۰۴ تن محصول خیار سبز برداشت میشود.
وی بیان کرد: سهم تولیدات گلخانهای در سبد صادرات قابل توجه است و خیارسبز تولیدی مخصوصاً خیار خاردار در گلخانههای منطقه جنوب کرمان به کشورهای روسیه، آذربایجان، ارمنستان و کشورهای حاشیه خلیج همیشه فارس و همچنین بازارهای داخلی ارسال میشود.
وی با اشاره به اینکه منطقه جنوب کرمان، شامل هشت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، رودبار جنوب، فاریاب، منوجان، کهنوج، قلعه گنج و جازموریان است، گفت: سطح زیرکشت انواع محصولات گلخانهای در جنوب کرمان ۳ هزار و ۴ هکتار است که از این سطح زیرکشت، بیش از ۵۵۰ هزار تن محصولات گلخانهای نظیر انواع خیارسبز، انواع فلفل، انواع بادمجان، گوجهفرنگی و توتفرنگی برداشت میشود.
حسینزاده بیان کرد: جنوب کرمان به لحاظ سطح و تولید محصولات گلخانهای مقام دوم در بین استانها را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: به دلیل خشکسالیهای چند ساله و کمبود آب در منطقه جنوب کرمان و سیاست وزارت جهاد کشاورزی و همچنین مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان برای صرفهجویی در مصرف آب و استفاده بهینه از خاک و تولید محصول با کیفیت و صادراتی کشتهای گلخانهای توصیه میشود و تقریباً هر ساله به طور متوسط حدود ۱۰۰ هکتار به گلخانههای منطقه جنوب کرمان اضافه میشود.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان گفت: البته این توسعه در دو سال اخیر به دلیل کمبود اعتبار تسهیلات بانکی بیشتر به صورت خود اجرایی و بدون حمایت دولتی انجام شده که در صورت حمایت دولتی و تخصیص تسهیلات بانکی احداث گلخانه برای جنوب کرمان این سطح تا چهار برابر هر ساله قابل افزایش است.
وی افزود: شهرستان جیرفت و سپس عنبرآباد بیشترین سطح و تولید خیارسبز گلخانهای در منطقه جنوب کرمان به خود اختصاص دادهاند.
استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: تقارن ماه رمضان با نوروز سبب شده است که فلسفه نوروزی رستاخیز طبیعت و جانهای مردم تقویت شود....