تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۶:۰۰
۰
plusresetminus
رئیس اتاق کرمان گفت: بنگاه‌ها، منابع، سرمایه‌ها و توجه تصمیم‌گیران استان را جذب خود کرده‌اند و مبنای شکاف طبقاتی میان اقشار مختلف را بنا کرده‌اند.
بنگاه‌های بزرگ پیشران اقتصادی یا تله توسعه‌ای؟
سید مهدی طبیب‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» در خصوص مقوله توسعه اقتصادی در استان اشاره و عنوان کرد: در واقع ضعف تفکر توسعه باعث می‌شود قیمت‌گذاری‌های دولتی به عنوان بزرگ‌ترین مخل روح بازار، اقتصاد آزاد و فضای رقابتی در پوشش حمایت از مصرف‌کننده، ابزار دخالت‌های دولتی را فراهم کند و نقش دولت را از نظارت، حمايت و متعادل‌کننده فراتر ببرد.

وی ادامه داد: ضعف تفکر توسعه است که باعث می‌شود دولت قیمت‌گذاری را ابزار قدرت و نفوذ خود ببیند و از آن دست برندارد، بررسی تاریخ توسعه کشورها نشان می‌دهد که حرکت در مسیر توسعه مستلزم وجود انسان‌های توسعه‌طلبی است که راه را از چاه بشناسند و پیشرانان مطالبه‌گری و تحول‌خواهی در جامعه خود باشند.

رئیس اتاق کرمان افزود: این انسان‌ها باید از دل مردم و بخش خصوصی رشد کنند، بخش خصوصی می‌تواند با تقویت و ترویج تفکر توسعه هم نقش و جایگاه خود در مسیر رشد و توسعه کشور را به‌ درستی درک کند و هم با مطالبه‌گری قوی حق دخالت در اقتصاد و بنگاه‌داری را از دولت‌ها بگیرد و آن‌ها را ملزم به تمرکز بر انجام وظیفه استقرار امنیت و بهبود فضای کسب و کار در مقابل دریافت مالیات کند.

طبیب‌زاده تاکید کرد: نگاهی به آینده نه‌چندان دور اقتصاد کشور نشان می‌دهد در فضای کلان چاره‌ای جز این نمانده که دولت تغییر رفتار دهد و اجازه دهد بازیگران توسعه؛ یعنی فعالان بخش خصوصی ذی‌نفعان واقعی اقتصاد باشـند.
 

باید رویکرد کشور به سمت اقتصاد مولد و مردمی تغییر کند


وی ادامه داد: باید رویکرد کشور به سمت اقتصاد مولد و مردمی تغییر کند؛ بحران آب را بخـش خصوصـی می‌تواند حل کند، بحران بیکاری را بخش خصوصی می‌تواند حل کند و جبران ناترازی‌ها در حوزه‌های اقتصادی مختلف با کمک بخش خصوصی قابل رفع است، اما به‌شرط آن‌که تفکر توسعه بر فضای حکمرانی کشور حاکم باشد، متأسفانه در بُعـد منطقه‌ای شرایط پیچیده‌تر هم می‌شود؛ چرا که تفاوت فرهنگی و تمایز باورها، نگرش‌ها و رفتارها در مقیاس‌های خرد نیز مجالی برای بروز پیدا می‌کنند.

طبیب‌زاده اذعان کرد: استان کرمان که در دهه‌های اخیر به یمن وجود ظرفیت‌های بی‌شمار از منظـر تأمیـن منابع برای تحقق پیشرفت و توسعه در زمینه‌های مختلف کمبودی نداشته، اما به گواه شاخص‌های توسعه پایدار در مقایسه با سایر استان‌ها در حوزه‌های مختلف وضعیت مطلوبی ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان افزود: همه شاخص‌های اقتصادی استان از وضعیت سرانه درآمد شهری و روستایی، سرانه آموزشی، بهداشتی و ورزشی تا تولید ناخالص داخلی و درآمد از محل صادرات در شأن ظرفیت‌های این خطه از کشور نیسـت.

وی به نقش بنگاه‌های بزرگ در استان که روزی قرار بود پیشران توسعه باشند، اما امروز به‌نوعی خود به تله توسعه تبدیل شده‌اند، اشاره کرد و گفت: این بنگاه‌ها منابع، سرمایه‌ها و توجه تصمیم‌گیران استان را جذب خود کرده‌اند و مبنای شکاف طبقاتی میان اقشار مختلف را بنا نهاده‌اند.

طبیب‌زاده عدم رسیدن به توسعه مطلوب را متأثر از فرهنگ غالب مردم استان دانست و تاکید کرد: روحیه مطالبه‌گری پایین‌تری نسبت به سایر مناطق کشور دارند زیرا قناعت و متانت را بر توسعه‌خواهی ترجیح داده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان افزود: برای تغییر ریل توسعه کشور و استان باید از همه ظرفیت‌ها برای حاکمیت تفکر توسعه بر همه ارکان کشور استفاده کرد و با تقویت روحیه توسعه‌خواهی و با دیدی به وسعت آینده، چشم از منافع کوتاه‌مدت برداریم و کمر همت و اتحاد ببندیم تا در بستر یک نقشه‌راه نظام‌مند نقش‌آفرین کلیدی توسعه جامعه خــود باشــیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق نیفتد، دیری نمی‌پاید که چیزی جز نابودی منابع کشور و استان از محیط زیست، آب، معادن و انرژی گرفته تا خالقیت، نوآوری و انگیزه رشد و پیشرفت جوانان و در یک کلمه از دست رفتن سرمایه‌های طبیعی و انسانی کشور را شاهد نخواهیم بــود.

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdcenv8zfjh8ewi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما