تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۰
۰
plusresetminus
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان مطرح کرد:

ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کودکان با روش‌های بازی‌گونه

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان گفت: مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با استفاده از روش‌های خلاقانه، غیرمستقیم و بازی‌گونه در جهت ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی کودکان تلاش می‌کنند.
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کودکان با روش‌های بازی‌گونه
سمیه یاوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «راه آرمان» با اشاره به این که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گسترده‌ترین شبکه کتابخانه‌های کودک و نوجوان کشور است، گفت: این کانون از برجسته‌ترین تولیدکنندگان و ناشران کتاب‌های کودک و نوجوان در ایران نیز به‌ شمار می‌رود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان ادامه داد: مربیان کانون با بیش از ۶۰ فعالیت فرهنگی، هنری و ادبی در مراکز کانون با کودکان در ارتباط هستند و تمامی این فعالیت‌ها کتاب‌محور تعریف شده‌اند.

وی بیان کرد: کودکان علاوه بر کتاب‌خوانی و حضور در کارگاه‌هایی همچون معرفی و روخوانی کتاب در سایر فعالیت‌ها نیز با کتاب انس و الفت می‌گیرند بنابراین کانون با توجه به ظرفیت‌هایی که نام برده شد مکان بسیار خوبی برای آشنایی کودکان با کتاب و شکوفا شدن استعداد آنها در این مسیر است.

یاوری ابراز کرد: یقیناً مطالعه در این سن سهم بسزایی در شکل‌دهی به شخصیت کودک خواهد داشت و در رشد و تکامل ابعاد مختلف شخصیتی او می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با اشاره به این که مربیان کانون با استفاده از روش‌های خلاقانه، غیرمستقیم و بازی‌گونه در جهت ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی تلاش می‌کنند توضیح داد: یکی از این طرح‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۳ طرح کتابال بود که با همکاری جمعیت دختران ایران زمین و کانون با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در مراکز کانون اجرا شد و بسیار اثربخش بود.
 
وی دوران کودکی را از مهم‌ترین و اثرگذارترین دوره‌های زندگی یک فرد دانست و تاکید کرد: بخش خیلی زیادی از مراحل شکل‌گیری شخصیت در دوران کودکی اتفاق می‌افتد و همراه شدن این دوران با کتاب و کتاب‌خوانی قطعاً بر شخصیت هر فرد نفوذ و گیرایی بسیار زیادی خواهد داشت.

یاوری ادامه داد: مطالعات بسیار زیادی در این زمینه انجام شده است و این مطالعات نشان داده‌اند که کتاب‌خوانی نقش بسزایی در رشد ذهنی کودکان دارد. همان‌طور که قبلا اشاره کردم خواندن کتاب از سنین نوزادی می‌تواند به توسعه واژگان، بهبود مهارت‌های زبانی و تقویت توانایی‌های شناختی کودکان کمک کند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان افزود: بلندخوانی کتاب در دوران نوزادی و سال‌های ابتدای کودکی علاوه بر این که باعث انباشتگی دانش بسیار زیادی در ذهن آنها می‌شود رشد اجتماعی بسیار خوبی هم خواهند داشت.

وی اظهار کرد: کتاب‌خوانی سبب می‌شود تا فرزندان در روابط‌شان توانایی همدلی بهتری از خود نشان دهند، تخیل کودکان با کتاب‌خوانی تحریک می‌شود و خلاق‌تر فکر می‌کنند از این رو در مجموع خواندن کتاب برای کودکان در سال‌های ابتدایی نه تنها برای آنها جنبه سرگرم‌کنندگی دارد باعث و عامل مهمی در زمینه رشد ذهنی و پرورش شخصیت آنها  خواهد بود.

انتهای خبر/ پسند
  https://armanekerman.ir/vdca0an6649nyu1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما