بزرگترین ناترازی کشور اطلاعرسانی است، وقتی روایت اول از مذاکره متعلق به ترامپ است، طرف مقابل کار را در دست گرفته و مهرههای بازی روانی را تنظیم کند.
به گزارش پایگاه خبری «راه آرمان»؛ در شرایطی که هنوز چند ماهی تا یک ساله شدن عمر دولت چهاردهم باقیمانده است، بررسیها نشان میدهد که سیستم اطلاعرسانی دولت، در مسیری غیرشفاف و تا حدودی به دور از رویه کارشناسی، چالشهای متعددی را به وجود آورده است این در حالی است که شعار وفاق و همراهی بودن با مردم، شعار دولت چهاردهم بود اما روشن نیست که وفاق عملی با چه کسانی در حال شکلگیری است.
عدم اطلاعرسانی شفاف، درست و به موقع از سوی دولت و بخشهای مختلف آن به ویژه طی روزهای اخیر موجب شده است که بیشتر اخبار و گزارشات درباره مذاکرات عمان، یا از وزارت خارج آمریکا به دست افکار عمومی برسد یا رسانههای خارجی بیشتر از رسانههای داخلی درباره روند پیشِروی مذاکرات شفافسازی کنند.
دولت و دستگاه دیپلماسی از ابتدای امر اعلام کردند که مذاکره در عمان به صورت غیرمستقیم خواهد بود این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که با ایران مذاکره مستقیم خواهیم داشت ادعای طرف آمریکایی تا جایی پیش رفته که «استیو ویتکاف» نماینده ترامپ در امور غرب آسیا را به عنوان نماینده آمریکا در مقابل سید عباس عراقچی معرفی کردند با این حال همچنان وزارت امور خارجه از غیرمستقیم بودن مذاکرات میگوید.
بزرگترین ناترازی کشور در شرایط کنونی، ناترازی رسانه است، وقتی روایت اول از مذاکره متعلق به ترامپ است و روایتهای پس از آن را نیز ترامپ مطرح میکند اما هنوز اطلاعات روشن و دقیقی از سوی مقامات دولتی و دستگاه دیپلماسی به مردم ما داده نشده است، این فرصت را به طرف مقابل میدهد که کار را در دست گرفته و مهرههای بازی روانی را هر طور که به صلاحش باشد طراحی و تنظیم کند.
ضعفهای متعدد سیستم اطلاعرسانی دولت چهاردهم تنها به اینجا ختم نمیشود. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در شرایطی کار خود را در دولت آغاز کرد که در نخستین نشست با اصحاب رسانه اعلام کرد دولت بنای تعامل با رسانهها را داشته و ایجاد وفاق با رسانهها نیز در اولویت کار آن قرار دارد، با این حال اما تنها چند ماه پس از آغاز رسمی کار دولت، حلقه رسانهها برای ورود به نهاد ریاست جمهوری و انعکاس اخبار دولت تنگتر از قبل شد و تنها طیفی خاص از رسانه ها اجازه حضو در برنامههای دولتی را پیدا کردند به این ترتیب بخش عمدهای از مجموعههای خبری از حضور در برنامههای دولتی برای انعکاس اخبار حذف شدند.
ضعف ارتباط با رسانهها، فضای ارتباط دولت با مردم را نیز محدود کرد تا جایی که از زمان آغاز به کار دولت تا به امروز مسعود پزشکیان تنها دو بار در رسانه ملی حضور یافت تا از اقدامات دولت برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی به مردم گزارش دهد.
ضعف بیاطلاعاتی از اقدامات دولت!/تکذیبیه دروغ!
سخنگوی دولت در شرایطی این مسئولیت خطیر را بر عهده گرفته که در طول ماههای گذشته بارها در پاسخ به سئوالاتی که مربوط به اقدامات دولت بوده است اعلام بیاطلاعی کرده و قادر به پاسخ به سئوال طرح شده نبوده است.
مهاجرانی یک بار در جریان یک گفتگوی زنده تلویزیونی در پاسخ به این سئوال که چند درصد از میزان آلودگی هوا مربوط به سوزاندن مازوت است گفت که اطلاعاتی دقیقی در این باره ندارد و در خصوص خاموشیهای گسترده و قطع برق خانهها، بانکها، کارخانهها و ادارات که آیا دولت برای حل این مشکل پیشبینیهایی را در نظر گرفته است یا نه پاسخ داد درباره پیشبینیها حضور ذهن ندارم!
سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین سوپر برای خودروهای لوکس هم گفت چون اطلاعات در این باره کامل نیست چیزی نمیگویم!
انتشار تکذیبیه دروغ درباره سفر معاون سابق پارلمانی دولت اما گاف بزرگ ساختار اطلاعرسانی دولت چهاردهم بود. بیحیثیتی که موجب شد شخص رئیس جمهور وارد ماجرا شده و پس از دو هفته تائید و تکذیب خبر، در نهایت با حکم عزل دبیری، خبر سفر وی به قطب جنوب تائید شود.
علی شیرینزاد، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر در هیات نظارت بر مطبوعات در گفتگو با دانا عنوان کرد: به نظر میرسد یک جریان فراگیر و شناخته شده در سیستم اطلاعرسانی دولت تلاش میکنند فضای رسانهای را در دست گرفته و آن را هدایت کنند این نشاندهنده موضعگیریها براساس گرایشهای فکری و سیاسی است و میتواند موجب جابهجایی اولویتها در امور اجرایی کشور شود.
منبع: راه دانا
انتهای خبر/ س https://armanekerman.ir/vdcgq79qxak9tw4.rpra.html
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان گفت: چالشهایی چون سهمیهبندی سوخت، ترانزیت برق، قیمت شناور گاز و ارائه لیست کارکرد بیمه صنوف را به تعطیلی میکشاند....