رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: در آخرین آمار پیمایش کشوری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، وضعیت بهداشت دهان و دندان کودکان ۱۲ ساله کرمان نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است.
فاطمه حیدری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «راه آرمان» با اشاره به این که دانشگاه علومپزشکی کرمان در حوزه بهداشت دهان و دندان دو هدف مشخص از جمله کودکان زیر ۱۴ سال و زنان شیرده تا یک سال پس از زایمان را دارد، بیان کرد: البته دانشگاه علومپزشکی کرمان خدماتش را به همه افراد ارائه میکند اما این دو گروه به عنوان گروه هدف هستند.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علومپزشکی کرمان ادامه داد: در دندانپزشکی شاخصی وجود دارد به نام bms که نسبت تعداد دندانهای از دست رفته و ترمیم شده در یک فرد محاسبه میشود که میتوان تا حدی در خصوص بهداشت دهان و دندان افراد بر اساس این شاخص نظر داد.
وی بیان کرد: شاخص bms را عموماً برای کودکان ۶ سال و ۱۲ ساله محاسبه میگردد، این شاخص هر چند سال یکبار تحت عنوان پیمایش دهان و دندان در کل کشور محاسبه میشود.
حیدری به بهداشت دهان و دندان مردم کرمان اشاره کرد و توضیح داد: در آخرین آمار پیمایش کشوری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، گروه سنی ۱۲ ساله میزان bms کرمان در این گروه سنی ۱/۴۹ بود در حالی که bms کشور ۱/۸۴ بود.
وی عنوان کرد: باید گفت هرچه میزان bms کمتر باشد نشاندهنده وضعیت بهتر بهداشت دهان و دندان است؛ خوشبختانه طبق آخرین آمار وضعیت بهداشت دهان و دندان کودکان ۱۲ ساله کرمان نسبت به میانگین کشوری بهتر است.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علومپزشکی کرمان بیان کرد: طبق پیمایش کشوری در سال ۱۳۹۵ در گروه سنی ۶ ساله متاسفانه bms کرمان بالاتر از میانگین کشور بود که نشان میدهد باید برای رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان زیر ۶ ساله دقت بیشتری کرد.
وی به خدمات دانشگاه علومپزشکی کرمان از جمله انجام وارنیش فلوراید برای کودکان اشاره و تاکید کرد: وارنیش فلوراید سبب می شود مینای دندان کودکان نسبت به پوسیدگی و محیطهای اسیدی مقاومت از خود نشان دهد بنابراین برای کودکان سه تا ۱۴ سال وارنیش فلورایدتراپی انجام میشود.
حیدری به مسواک زدن کودکان اشاره و اظهار کرد: والدین باید بدانند با رویش اولین دندان در کودک از مسواک انگشتی برای رعایت بهداشت دهان و دندان آنها باید انجام شود.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: در بررسی پیمایش کشوری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، رعایت بهداشت دهان و دندان کرمان نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است و این نشان میدهد که در کرمان رعایت بهداشت دهان و دندان بیشتر بوده است.
وی مطرح کرد: متاسفانه گاهی برخی مناطق کرمان به دلایلی از جمله عدمدسترسی به امکانات، پایین بودن سطح آگاهی و اطلاعرسانی شرایط بهداشتی مناسبی نیست و اوضاع نابهسامانتر است.
حیدری بیان کرد: این روزها به دلایل اطلاعرسانی غلط در فضای مجازی مردم به سمت خمیر دندانهای بدون فلوراید میروند که از این رو در آینده شاهد پوسیدگی بیشتر دندانها خواهیم بود.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به این که این روزها رژیم غذایی برای کودکان به شدت نامعقول است، عنوان کرد: در گذشته تغذیه غذایی سالمتر بود اما این روزها مصرف شکلات، نوشابه و... برای کودکان بیشتر است و از طرفی والدین نمیدانند که بلافاصله بعد از مصرف شیرینیجات کودکان باید مسواک بزنند و از اهمیت مسواک آگاه نیستند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سپاه مردمیبودن و جهادی کار کردن شاخص است و این ویژگیها این نهاد را از سایر ارتشهای دنیا متمایز ...