تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
۰
plusresetminus
در گفتگو با قدیمی‌ترین ورزشکار زورخانه‌ای کرمان مطرح شد؛

روایتی از گود زورخانه، سلام‌ها و صلوات‌هایش

محسن مساحی از قدیمی‌های ورزش زورخانه در کرمان از مرام ورزشکاران زورخانه‌ای و فرهنگ پهلوانی می‌گوید.
روایتی از گود زورخانه، سلام‌ها و صلوات‌هایش
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری «راه آرمان‌»، انعکاس صدای زنگ مرشد بر فضای آکنده از سلام و صلوات گود زورخانه، ورزشکاران را یک به یک دور هم جمع کرده است.

در حلقه‌ای که حالا بسته شده، مردانی ایستاده‌اند که در مرام خود مردانگی را مشق کرده‌اند و تهذیب نفس را از مولا علی (ع) آموخته‌اند.

زنگ مرشد دوباره به گوش می‌رسد و طنین صدایش که این‌گونه می‌خواند: به این گوی و میدان که دارد نشان از علی/ بگو از دل و جان، علی یا علی...

و حالا صدای علی یا علی است که به گوش می‌رسد.

همه دیگر می‌دانیم ورزش زورخانه‌ای کاملاً مردانه است و هر حرکت در آن برای خود پیشینه و فلسفه‌ای دارد.

این، کهن‌ترین ورزش باستانی ایران که با فرهنگ این سرزمین آمیخته شده است، ارزش‌های والای انسانی را تکرار می‌کند و یادآور رشادت‌های مولا علی (ع) در جنگ خندق است.

فرصتی است تا بتوانم با محسن مساحی از جمله قدیمی‌های ورزش زورخانه‌‌ای در کرمان به گفتگو بنشینم.

 او که ۵۴ سال است خاک خورده گود زورخانه در کرمان است، می‌گوید: از ۹ سالگی قدم در این ورزش گذاشته و اکنون رتبه ۹ یعنی بالاترین رتبه در زمینه ورزش زورخانه و مرشدی را داراست.

فرهنگ پهلوانی متعلق به همه ورزشکاران است 

مساحی فرهنگ پهلوانی را تنها مختص ورزشکاران زورخانه نمی‌داند و بیان می‌کند: پهلوان‌مردی مختص همه ورزشکاران است و این ویژگی باید در همه ورزشکاران باشد بنابراین معتقدم امروز روز همه کسانی است که در حوزه‌های مختلف ورزشی کار می‌کنند، گذشت، ایثار، دلاوری و جوانمردی باید مشق همه ورزشکاران باشد.

 پای سیاست در گود زورخانه‌های کرمان

وقتی از او می‌پرسم که ورزش زورخانه‌ای کرمان چه جایگاهی در کشور دارد، پاسخ می‌دهد: در سال‌های ۸۶ تا ۹۴ کرمان دارای رتبه اول در کشور بود و در زمینه ورزش زورخانه‌ای حرف‌ها برای گفتن داشت اما متاسفانه بعد از این که سیاست وارد گود این ورزش شد، به این ورزش در کرمان لطمه خورد.

او در ادامه از قدم‌های اساسی و برنامه‌های بنیادی که برای نسل‌های جدید پای‌ریزی شده است، گفت: اکنون ۱۵ آکادمی در سطح استان وجود دارد که البته در حال توسعه این آکادمی برای پرورش نونهالان در زمینه ورزش زورخانه‌ای هستیم تا بتوانیم در همه رشته‌ها مقتدرانه حضور پیدا کنیم.

یک طلا برای اولین‌بار

رئیس هیات پهلوانی و زورخانه‌ای کرمان گذری به موفقیت‌های تیم کرمان در مسابقات کشوری زد و عنوان کرد: برای اولین‌بار در طول تاریخ ورزش زورخانه‌ای کرمان، امسال تیم کرمان در وزن ۹۰ کیلو مدال طلا را به دست آورد.

قدیمی‌ترین زورخانه‌های کرمان

مساحی البته در لابه‌لای کلمات خودش به زورخانه‌های قدیمی شهر کرمان نیز اشاره و بیان می‌کند: قدیمی‌ترین گود زورخانه در ارگ قدیم بم وجود دارد که هنوز آثار آن از جمله پرزهای قالی در گود این زورخانه وجود دارد اما زورخانه‌های دیگری همچون محمد نقّاش، زورخانه ته‌باغ لله در کرمان از جمله قدیمی‌ترین زورخانه‌هایی هستند که با قدمتی چند صد ساله دیگر قابل استفاده نیستند البته زورخانه عطایی و جهان از جمله دیگر زورخانه‌های قدیمی شهر کرمان هستند که همچنان پابرجا، کار می‌کنند.

او البته تاکید می‌کند که ورزش زورخانه تنها ورزشی است که گروه سنی ندارد بنابراین پدر و مادرها فرزند سه ساله خود را می‌توانند به هر زورخانه‌ای که نزدیک آن‌هاست ببرند و همه زورخانه‌های کرمان آمادگی پذیرش کودکان را دارند.

بنگاه‌های اقتصادی برای ورزش زورخانه‌ای به میدان آیند

وقتی از او می‌پرسم آیا در خصوص توجه به این ورزش و رسیدگی به آن از مسئولان گله‌مند هستید، می‌گوید: ورزش زورخانه‌ای به ما یاد داده است که اهل گله نباشیم اما از مسئولان تقاضا دارم که مسئولان به این ورزش ملی، بومی و مذهبی بها دهند و بنگاه‌های اقتصادی این ورزش را هماهنگ کنند.

انتهای خبر/ پسند https://armanekerman.ir/vdcbawb8frhbaap.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما