تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۲۰
۰
plusresetminus
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک خبر داد:

شیوع تب کریمه کنگو با شروع گرما

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک درباره افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو با شروع فصل گرما در این شهرستان هشدار داد.
شیوع تب کریمه کنگو با شروع گرما
به گزارش پایگاه خبری «راه آرمان» و به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک، مجید اسدی در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو ‌گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می‌کند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو می‌شود.
 
اسدی اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه می‌شود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
 
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفاً یک تب موقتی در دام ایجاد می‌کند، لذا براساس علائم ظاهری در دام‌ها قابل تشخیص نیست.
 
 اسدی از همشهریان درخواست کرد: موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خُرد کردن گوشت را رعایت کنند.

رئیس دامپزشکی شهربابک گفت: از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام خودداری کنید و رعایت ‌اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‌دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‌گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی را در اولویت قرار دهید.

وی افزود: از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه  خودداری کنید.

اسدی در پایان خاطرنشان کرد: نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد ‌در یخچال از راهکارهای پیشگیری ابتلا به تب کریمه کنگو است.
 
انتهای خبر/ شهربابک
https://armanekerman.ir/vdcfccdy1w6djca.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما