تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰
۰
plusresetminus
مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی کرمان خبر داد:

حمایت دولت از کارگاه‌های کوچک با ۵ کارگر

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی کرمان از مشارکت دولت در حمایت از کارگاه‌های کوچک (حق بیمه ۲۰ درصد سهم کارفرما) صرفاً تا حداقل دستمزد ماهانه تا پنج‌ نفر کارگر خبر داد.
حمایت دولت از کارگاه‌های کوچک با ۵ کارگر
محمود شیخ‌شعاعی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» از آخرین مصوبات این سازمان خبر داد و گفت: از ابتدای سال‌جاری و به استناد آئین‌نامه اجرایی بند «د» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه، مشارکت دولت برای حمایت از کارگاه‌های کوچک تا پنج کارگر مصوب شد.

وی ادامه داد: به موجب ماده‌ واحده قانون معافیت از پرداخت حق بیمه کارفرمایانی که حداکثر پنج‌ نفر کارگر دارند (مصوب ۱۶ اسفند ۱۳۶۱ مجلس شورای اسلامی)، از آغاز سال ۱۳۶۲ و به جهت شرایط خاص فضای صنعت و تولید در آن زمان و لزوم‌ حمایت‌های حاکمیتی، کارفرمایان همه کارگاه‌های تولیدی، صنعتی و فنی که از خدمات دولتی (از قبیل برق، آب، تلفن، و راه) استفاده‌ می‌کنند، تا سقف پنج‌ نفر کارگر از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما معاف بودند.

با بیان اینکه این اقدامات اصلاحی در راستای ساماندهی مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت است، ادامه داد: طبق مصوبه سال ۱۳۶۹ هیأت وزیران، این معافیت محدود به ۳۸ فعالیت‌ مشخص شد و تاکنون ادامه داشت، پیش از این سهم دولت برای اعطای این معافیت، بابت کل دستمزد و مزایای بیمه‌شده بوده که حق بیمه سهم کارفرمایی آنان به‌عنوان سهم کمک دولت محاسبه و در قالب مطالبات سازمان از دولت ثبت و اعلام می‌شد.


دولت حق بیمه ۲۰ درصد سهم کارفرمایی کارگاه‌های کوچک را می‌پردازد


مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی در کرمان ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ محاسبه معافیت‌های بیمه‌ای کارگاه‌ها تا پنج‌ نفر بر اساس قانون تغییر کرده است، گفت: به استناد بند «د» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت که آئین‌نامه اجرایی آن در ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ به سازمان ابلاغ و مقرر شد مشارکت دولت برای حمایت از این کارگاه‌ها (حق بیمه ۲۰ درصد سهم کارفرما) صرفاً تا حداقل دستمزد ماهانه مصوب شورای‌ عالی کار و حداکثر تا پنج‌ نفر کارگر صورت گیرد.

وی تأکید کرد: حق بیمه سهم کارفرمایی مازاد بر حداقل مزد ماهانه را باید خود کارفرما با نرخ کامل و بدون بهره‌مندی از معافیت و کمک دولت پرداخت کند، این تغییر اتفاق مهمی است که در اجرای قانون برنامه هفتم عملیاتی شده و بر این‌ اساس نیز سامانه متمرکز دریافت فهرست هوشمند سازمان تأمین اجتماعی اصلاح و به‌روزرسانی شده و در حال حاضر هم مشکلی برای دریافت فهرست ماهانه کارگاه‌های موصوف و پرداخت حق بیمه متعلقه وجود ندارد.

شیخ‌شعاعی در تشریح سازمان تأمین‌ اجتماعی عنوان کرد: این مجموعه یک نهاد عمومی غیردولتی و بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای است که بیش از ۵۳ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی قرار دارند و در استان کرمان نیز یک میلیون و ۶۷۶ هزار نفر عضو خانواده تأمین‌ اجتماعی هستند.

مدیرکل تأمین‌ اجتماعی استان کرمان با اشاره به تعداد بیمه‌شدگان اصلی قریب به ۶۰۰ هزار نفر و بیمه‌شدگان تبعی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفرند، گفت: بیمه‌شدگان اجباری ۷۴ درصد از پوشش بیمه‌ای را به‌خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه ۲۴ درصد از بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی نوع خاص هستند، عنوان کرد: بیمه‌شدگان خاص شامل حِرَف و مشاغل آزاد، رانندگان، کارگران ساختمانی، اختیاری، بافندگان و کارفرمایان صنفی است.
 

وجود ۵۲ هزار کارگاه فعال در سطح استان 


شیخ شعاعی از فعال بودن یک هزار و ۱۰۲ کارگاه پیمانکاری دارای قرارداد فعال در استان خبر داد و افزود: در مجموع تعداد کارگاه‌های از یک نفر تا کارگاه‌های بیش از ۵۰ نفر در استان طبق آمار سال گذشته قریب به ۵۲ هزار کارگاه است.

وی ادامه داد: همچنین ۲۶۲ هزار نفر مستمری‌بگیر، تحت پوشش این اداره‌کل قرار دارند که از این مجموع، ۱۴۹ هزار نفر مستمری‌بگیر اصلی ۱۱۳ هزار نفر مستمری‌بگیر تبعی ما را تشکیل می‌دهند.

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی کرمان، با ابراز تأسف از آمار بالای فوت بیمه‌شدگان غیر ناشی از حوادث حین کار، گفت: این آمار شامل بیش از ۳۷ هزار نفر در استان است و آمار کلی فوت ناشی از کار نیز یک هزار و ۱۰ نفر است که در این بین ۳۴۲ نفر از کار افتاده کلی ناشی از کار هستند.

شیخ‌شعاعی توسعه خدمات غیرحضوری، گسترش تنوع پوشش بیمه‌ای، افزایش تعامل با شرکای اجتماعی، اجرای پروژه نسخه الکترونیک و اجرای طرح تحول بیست‌گانه را از دیگر اقدامات مهم سازمان تأمین‌ اجتماعی برشمرد.

وی با تأکید بر افزایش و ارتقاء تعامل دوسویه با شرکای اجتماعی، گفت: این تعامل قطعاً راهبردی مهم برای موفقیت به‌شمار می‌رود که در نهایت منجر به ارتقاء رضایت‌مندی جامعه هدف با برقراری ارتباطی شفاف، پاسخگویی دقیق و ارائه خدمات غیرحضوری به جامعه هدف می‌شود.

مدیرکل تأمین‌ اجتماعی استان کرمان در پایان از فعال بودن ۲۶ شعبه دائم، ۹ شعبه اقماری و هشت دفتر کارگزاری در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از ۵۲ هزار و ۸۰۷ کارگاه در استان، ۲۰ هزار و ۲۹۸ کارگاه مشمول کمک دولت هستند، همچنین ۲ هزار و ۶۷۴ پرونده بیکاری در استان تشکیل شده است.

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdcjxhevauqexaz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما