مشاور خانواده گفت: نوجوانان امروز به دلیل فشارهای اجتماعی و فضای دیجیتال، کمتر در جمعهای خانوادگی حاضر میشوند بنابراین باید راهکارهایی داشت.
محیا دُرزمان، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «راه آرمان» به تفاوتهای نسلی و تغییر سبک زندگی اشاره کرد و گفت: باید بپذیریم که میان نسل جدید و گذشته تفاوتهای بسیار زیادی وجود دارد. تا پیش از دهه ۷۰ و ۶۰، اختلاف نظر و شکاف بین پدر و مادر و فرزند خیلی کم بود، اما امروز شکاف و تناقضهای زیادی بین نسل کنونی و دهه ۸۰ دیده میشود.
روانشناس و مشاور خانواده افزود: در گذشته سرگرمیهای بسیار محدود بود؛ تلویزیون فقط در ساعات محدودی برنامه داشت و موبایل، بازیهای دیجیتال و پلیاستیشن وجود نداشتند. بازیها بسیار محدود بود. اما امروزه تلویزیون ۲۴ ساعته فعال است، گوشی موبایل و بازیهای مختلفی هستند که میتوانند به طور کامل وقت نوجوانان را پر کنند.
وی تصریح کرد: این شرایط باعث شده فرزندان ترجیح دهند بیشتر تنها باشند و کمتر با اقوام رفت و آمد کنند. پاسخ دادن به سئوالات و گفتگوهای خانوادگی برای آنها سخت و خاص شده و به همین دلیل از حضور در جمع امتناع میکنند.
دُرزمان تأکید کرد: نباید بیش از حد به فرزندان فشار آورد، چون فشار بیش از اندازه باعث تلخی رابطه بین والدین و فرزندان میشود. بهتر است برای نوجوانان بالای ۱۵ سال، رفت و آمد خانوادگی به صورت متعادل در نظر گرفته شود؛ یعنی گاهی از آنها بخواهیم در مهمانی شرکت کنند و گاهی نه، بدون اینکه اصراری بر حضورشان داشته باشیم.
روانشناس و مشاور خانواده ادامه داد: اما برای کودکان زیر ۱۵ سال میتوان کنترل بیشتری داشت و گاهی با کمی تحمیل از آنها خواست در مهمانی شرکت کنند. ولی در این میان باید راهکارهایی نیز در نظر گرفت تا نوجوانان بهتر بتوانند در مهمانیها حضور پیدا کنند.
وی راهکارهایی را چنین توضیح داد: سعی کنیم مهمانیها در فضایی صمیمیتر برگزار شود و سرگرمیهایی مثل بازیهای گروهی پانتومیم، گل یا پوچ یا مافیا در آنها گنجانده شود تا نوجوانان تشویق شوند در جمع شرکت کنند.
دُرزمان افزود: همچنین میتوان برای حضور در مهمانی وعدههایی مثل رفتن به پارک، سینما یا هر برنامه دیگری که مورد علاقه نوجوان است بعد از مهمانی در نظر گرفت تا مهمانی برای او خاطرهانگیز شود.
روانشناس و مشاور خانواده گفت: زمانی که مهمانی رسمی است و فرزندان حضور دارند، بهتر است کوتاه باشد. همچنین باید علت عدم حضور فرزند را بررسی کنیم. گاهی نوجوانان خجالتی هستند و این خجالت ممکن است به دلیل مقایسه شدن در جمع باشد.
وی توضیح داد: والدین و بزرگترها باید دقت کنند که مقایسههایی مانند قد، معدل یا حتی کشتی گرفتن فرزند با دیگران در مهمانیها را حذف کنند. این موضوعات برای نوجوانان آسیبزننده است و باید از مهمانیها حذف شود.
دُرزمان ادامه داد: اگر نوجوان خجالتی است، باید از کمک روانشناس برای تقویت اعتماد به نفس او استفاده کرد.
روانشناس و مشاور خانواده همچنین به تغییرات جسمی در دوران نوجوانی اشاره کرد و گفت: نوجوان در این سن ممکن است دچار تغییراتی مثل جوش صورت، رشد قد یا بزرگ شدن بینی شود که باعث میشود از حضور در جمع اجتناب کند. خانواده باید با تعریف و تشویق چهره فرزندش به افزایش اعتماد به نفس او کمک کند و بپذیرد که این دوران گذار طبیعی زندگی است.
وی تأکید کرد: همچنین باید به بزرگترها تذکر داد که از تمسخر نوجوان اجتناب کنند تا او دچار گوشهگیری نشود و بتواند راحتتر در مهمانیها حضور داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با محکوم کردن حمله اخیر به فرماندهان سپاه و دانشمندان ایرانی، گفت: جمهوری اسلامی در اوج اقتدار ایستاده و رژیم غاصب صهیونیستی ...