تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۴۵
۰
plusresetminus
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک تأکید کرد:

لزوم اصول بهداشتی برای قربانی دام‌های نذری

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک به رعایت اصول بهداشتی برای قربانی دام‌های نذری در ایام محرم و صفر تأکید کرد.
لزوم اصول بهداشتی برای قربانی دام‌های نذری
به گزارش پایگاه خبری «راه آرمان» به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک؛ مجید اسدی گفت: با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیأت‌های عزاداری در تکایا، مساجد و مراکز طبخ غذا، شبکه دامپزشکی شهرستان به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه کنگو، بروسلوز، شاربن و…، رعایت توصیه‌های‌ بهداشتی ضروری است.
 
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک تأکید کرد: از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار جداً اجتناب شود، همچنین دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است، خریداری شود.
 
اسدی افزود: همچنین از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود و برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری جداً خودداری شود.
 
وی اظهار کرد: ضروری است لاشه دام ذبح شده و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و…) قبل از قطعه‌بندی، برای حذف عوامل بیماری‌زا، به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آن‌ها اقدام شود.
 
اسدی بیان کرد: در صورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، حتماً به قصابی‌‌های مجاز مراجعه و نسبت به وجود برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ کشتار، تاریخ مصرف و… بر روی لاشه، توجه شود. لاشه‌ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
 
اسدی در پایان گفت: هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود و از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.
 
انتهای خبر/ شهربابک
https://armanekerman.ir/vdcep78zxjh8nwi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما