تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۴
۰
plusresetminus
فناوری اسب‌بخار و عصر انقلاب صنعتی به فناوری اینترنت و عصر هوش‌مصنوعی رسیده است.
کشمکش اسب با اسب‌بخار در عصر هوش‌مصنوعی
به گزارش گروه چند رسانه‌ای پایگاه خبری «راه آرمان»؛ زمانی برندگان عالم کسانی بودند که اسب‌های تیزرو و بازوانی ستبر داشتند. آن‌ها چه در آسیا همانند «مغولان» یا در اروپا هم‌چون «هابسبورگ‌ها» بودند که توانستند عالمی را تصرف کنند و چنان برسر ایرانیان بلا آورند که «مولانا» فرمود «این چه می‌رویم و مغول را سجود و خدمت می‌کنیم و خود را مسلمان می‌دانیم؛» اما سال‌ها بعد عده‌ای به‌جای اینکه بر روی اسب‌های تیزرو سرمایه‌گذاری کنند، اسب را به «اسب‌بخار» تبدیل کردند. کشتی‌های‌شان را به اسب‌بخار مجهز کردند و دیگر نه مناطق اطراف‌شان که عالم را فتح کردند. هندی‌ها داستان‌های تلخی از تهاجم اسب‌های بخار به سرزمین‌شان دارند و بزرگانی چون گاندی و اقبال لاهوری سردمداران مقابله با آن‌ها بودند، از درون آن جنگ‌ها و پیشرفت آن فناوری‌ها، جهان به جهان مدرنی رسید که با مرزملی خط‌کشی شد و دولت‌های ملی شکل گرفت.

دولت‌های مدرنی که با ۶ عنصر بر دیگر برتری یافتند: ۱. بزرگی جمعیت ۲. وسعت سرزمین ۳. قدرت اقتصادی ۴. نظام سیاسی ۵. منابع طبیعی مثل نفت ۶. نیروی نظامی.

و حالا آن فناوری اسب‌بخار و عصر انقلاب صنعتی به فناوری اینترنت و عصر هوش‌مصنوعی رسیده است. در مقابل آن ۶ عنصر قدرت دولت‌های مدرن، عناصر جدیدی در حال شکل‌گیری هستند: «پلتفرم» اینستاگرام یا تلگرام را در نظر بگیرید. «حاکمیتی» دارد که اندازه جمعیت درونش در قالب «شبکه» بیش از چند میلیارد نفر است. با رمزارزها و بازی‌هایی مثل همستر یک «نظام اقتصادی مستقل» برای خود دارد می‌چیند و بهره‌مند از نفت جدید یعنی «داده» است.

دولت‌های مدرن در مقابل خود رقبای جدیدی پیدا کرده‌اند: پلتفرم‌ها؛ به همین دلیل است که ترامپ قبل از حضورش در کمپین انتخاباتی اول تکلیف توییتر را مشخص می‌کند. مکرون رئیس تلگرام را بازداشت می‌کند و زاکربرگ هنوز نتوانسته به کنگره بقبولاند تا رمزارز متا را انتشار بدهد و... حالا در چنین کشمکشی در نظر بگیرید که آن پلتفرم‌های دارای عناصر قدرت جدید، مجهز به «هوش مصنوعی» شوند. هوش مصنوعی به دلیل سرعت زیادش در پاسخگویی به همراه توانایی یادگیری و شبیه‌شدنش به منطق انسانی و مدل‌های زبانی توان صاحبان آن را چند برابر کرده است. بیخود نیست که در اجلاس داووس امسال قدرت‌های بزرگ امروز جهان موضوع اصلیشان «دستیابی به امنیت و همکاری در جهان چند تکه» بود؛ بله، آن‌ها معتقدند با ذوب شدن قدرت دولت‌های ملی، جهان تکه‌تکه می‌شود و برندگان قدرت مالکان این فناوری خواهند بود. حالا مهم است که این فناوری در دست «مغول» زمانه باشد یا ایرانی موحد «مولانا» دوست.

منبع: فارس 

انتهای خبر/ن https://armanekerman.ir/vdcfjmdymw6djma.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین