با توجه به تلاقی ایام شهادت امام علی (ع) و آغاز سالنو بر همگان است که در کنار توجه به تفریحات که مورد تأکید اسلام است بر حفظ حرمتها توجه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «راه آرمان»؛ هنگام فرارسیدن ماه مبارک رمضان و ماه بهار قرآن، بزرگان ما اول بشارت میدادند و تأکید میکردند که ماه عظیم مهمانی خدا فرا میرسد. ماهی که دارای ویژگیهای استثنایی و بسیار برجستهای است.
از گذشته و تا به امروز زمانی که این ماه عظیم، ماه مبارک رمضان فرا میرسید، همگان خداوند تبارک و تعالی را شکرگزار بودند. همانگونه که امام سجاد علیهالسلام در دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه فرمودند: «وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ مِنْ تِلْكَ السُّبُلِ شَهْرَهُ شَهْرَ رَمَضَانَ، شَهْرَ الصِّيَامِ، وَ شَهْرَ الْإِسْلَامِ، وَ شَهْرَ الطَّهُورِ، وَ شَهْرَ التَّمْحِيصِ، وَ شَهْرَ الْقِيَامِ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ، هُدىً لِلنَّاسِ، وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ و خدا را سپاس که از جمله آن راهها، ماه خود، ماه رمضان را قرار داد؛ ماه روزه، و ماه اسلام، ماه پاککننده، ماه آزمایش، ماه قیام به عبادت، و ماهی که قرآن را در آن نازل کرد، که سراسر برای مردم هدایت است و نشانههایی روشن از هدایت، و جداکننده بین حق و باطل».
امام سجاد علیهالسلام در بخشی دیگر در این دعا فرمودهاند: «وَ أَنْ نَتَقَرَّبَ إِلَيْكَ فِيهِ مِنَ الْأَعْمَالِ الزَّاكِيَةِ بِمَا تُطَهِّرُنَا بِهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَ تَعْصِمُنَا فِيهِ مِمَّا نَسْتَأْنِفُ مِنَ الْعُيُوبِ، حَتَّى لَا يُورِدَ عَلَيْكَ أَحَدٌ مِنْ مَلَائِكَتِكَ إِلَّا دُونَ مَا نُورِدُ مِنْ أَبْوَابِ الطَّاعَةِ لَكَ، وَ أَنْوَاعِ الْقُرْبَةِ إِلَيْكَ؛ و ما را در این ماه توفیق ده، که به وسیله اعمال شایسته، که ما را به سبب آنها از گناهان پاک کنی به تو تقرب جوییم، و ما را در این ماه از این که بخواهیم اعمال زشت را از سر بگیریم حفظ فرما، و کار بندگی ما در این ماه به جایی رسد، که هیچ یک از فرشتگانت نتواند، بالاتر از آنچه ما به جا آوردیم، از ابواب بندگی و طاعت برای تو، و انواع اعمالی که سبب قرب ما به حضرت توست، به پیشگاهت عرضه کند». روزهداری واقعی صرفاً نخوردن و نیاشامیدن نیست. علاوه بر آن، اعضا و جوارح ما نیز باید روزه باشد و گناه نکند.
مسئله دیگر در این عرصه باید تأکید کرد که اسلام هرگز با شادی و نشاط مختلف نیست؛ اما حد و مرز برای آن قائل است. باید به شادی و نشاط توجه داشته باشیم. مومن از بالاترین نشاطها برخوردار است، برخلاف تصور برخی که میگویند چقدر زندگی تاریکی مسلمانان دارند، مدام نماز و روزه به جا میآورند. مجلس عزاداری برگزار میکنند. اما نمیدانند مؤمن زمانی که گریه میکند، بعد از آن از شادی و نشاط ویژهای برخوردار میشود.
ائمه معصومین علیهمالسلام فرمودهاند: «شیعیان ما کسانی هستند که در ایام جشن و سرور ما شاد و مسرور هستند و در ایام غم ما آنها اندوهگین هستند»؛ بنابراین شیعه راستین به این نکات توجه دارد.
اسلام ناب محمدی با شادی، نشاط، گردش و تفریح سالم و مسافرت مخالف نیست بلکه به مسافرت و تفریح سالم تأکید شده است. در ایام ماه مبارک رمضان هستیم، در روزهای آینده نیز سال نو را پیش رو داریم و روز اول سال جدید همزمان با ایام ضربت خوردن امیرالمؤمنان علی علیهالسلام و شهادت ایشان است، بنابراین باید حرمت این ماه عزیز را نگه داریم. در آستانه سال جدید که بسیاری از مردم در این ایام به مسافرت میپردازند، حرمت ماه مبارک رمضان و ایام سوگواری امام علی علیهالسلام را نگه دارند. امام علی علیهالسلام فرمودهاند: «کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ عیدٍ؛ هر روزی که در آن گناه نشود همان روز، روز عید است».
همیشه ایام بر امت اسلام و ملت عزیزمان مبارک باشد و به حق مولا امیرالمؤمنان که در آستانه ایام ضربت خوردن و شهادت ایشان هستیم، از رهروان راستین ایشان باشیم. چرا که به ادعا نتوان شیعه بود، شیعه کسی است که پای خود بگذارد به جای پای علی علیهالسلام.
نویسنده یادداشت: حجتالاسلام والمسلمین قاسم دانشی https://armanekerman.ir/vdcdo50fkyt0ok6.2a2y.html
استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: تقارن ماه رمضان با نوروز سبب شده است که فلسفه نوروزی رستاخیز طبیعت و جانهای مردم تقویت شود....