ماه مبارک رمضان، ماه افزودن بر سرمایه ایمانی در طول سال برای حرکت به سوی حق و دستگیری از مردم است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «راه آرمان»؛ ماه رمضان، ماه ضیافت الهی است و این ماه عظیم و حضور در ماه مهمانی خدا کارت دعوتی از سوی خداوند تبارک و تعالی برای بندگان است. آوردنده این کارت دعوت ویژه پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) است خطاب به تمامی مؤمنان و مؤمنات است. این مهمانی عظیم خاص بندگان مؤمن است.
نهایت روزه گرفتن، رسیدن به گوهر تقواست و بهترین عمل در این ماه مبارک و عظیم، ترک گناه است. این مهم را همگان باید بدانند که گناه، نه تنها شخصیت انسانی را تنزل میدهد بلکه روح انسان را آلوده میکند بنابراین ماه مهمانی خداوند تبارک و تعالی فرصتی مناسب برای پالایش روح و نزدیک شدن به خداوند متعال است.
در این ماه عظیم در کنار روزه گرفتن، به انجام فعالیتهای متعدد تأکید و سفارش شده است که از آن جمله میتوان به تلاوت قران کریم اشاره داشت. قرآن مجید معجزهای از سوی خداوند متعال است که برای مردم جهان باقی گذاشته است.
خداوند متعال در سوربه بقره آیه ۱۲۱ فرموده است: «الذین آتیناهم الکتاب یتلونه حقَّ تلاوته اولئک یومنون به و من کفر به فأولئک هم الخاسرون؛ کسانی که به آنان کتاب دادیم، آن را چنان که حق تلاوت است، تلاوت کنند. اینها همان ایمانآوردگان به قرآن هستند و هر که به آن کفر ورزد، پس آنها زیانکاران هستند».
در مقاطع مختلف نبوت پیامبران و پیامبران اولوالعزم شاهد معجزات الهی بودهایم و قران کریم معجزه الهی است که در معرض دید تمامی انسانها قرار داده است تا این نور الهی که همان نور اعجاز انبیا باشد، خاموش نشود.
بنابراین تلاوت، تدبر، تفسیر و فهم قرآن به این معناست که راه توحیدی الهی که در طول بشریت و خلفت انسان ترسیم کرده است، آن راه را ادامه میدهیم. بنابراین تلاوت هر آیهای از قرآن، استمرار حرکت توحیدی، احیا طریق انبیاء و غیره است.
ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن این کتاب الهی و معجزه جاویدان است، بنابراین عظمت و اهمیت تلاوت و تدبر و تفسیر قرآن در این ماه چند برابر میشود؛ چرا که این ماه، ماهی است که خداوند متعال قرآن را نازل و امر به ترتیل، قرائت و تدبر این کتاب عظیم الهی کرده است.
به این معنا که مؤمنان و موحدان موظف هستند که در این ماه قرآن را تلاوت کنند تا ایمان خود که سرمایه حرکت شما در این مسیر است را بیافزاییم. بنابراین ماه مبارک رمضان، ماه افزودن بر سرمایه ایمانی در طول سال برای حرکت به سوی حق و دستگیری از مردم است.
دستگیری از مردمی که در جهل و جهالت به سر میبرند و تحت شبهات امروز مکتبهای غربی اومانیسم و لیبرالیسم گیر کردهاند، بتوانیم از آنها دستگیری کنیم و نجات دهیم. خداوند متعال در سوره حجر آیه یک فرموده: «الر تِلْک آیاتُ الْکتابِ وَ قُرْآنٍ مُبِینٍ؛ این است آیات کتاب خدا و قرآنی که راه حق و باطل را روشن و آشکار میگرداند».
برای اینکه این مسیر را بتوانیم طی کنیم، خودمان در امان باشیم و از گرفتارشدگان، بسیاری از افرادی که دچار شبهات فکری، عقیدتی و ایمانی شدهاند، دستگیری کنیم، باید سوخت، سرمایه و انرژی کافی داشته باشیم که این انرژی در دل قرآن، تدبر، تفسیر و تلاوت قرآن است و این مهم باعث میشود که ما انرژی داشته باشیم برای طول سال و کسانی که از این مسئله محروم هستند به مشکل برمیخوردند.
خداوند تبارک و تعالی در خصوص تدبر در قران در سوره ص آیه ۲۹ فرموده است: «کتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیک مُبارَک لِیدَّبَّرُوا آیاتِهِ وَ لِیتَذَکرَ أُولُوا الْأَلْبابِ؛ کتابی فرخنده بر تو فرو فرستادیم، تا در آیات آن تدبیر کنند و خردمندان از آن پند گیرند». تلاوت، تدبر، فهم و تلاوت قرآن تضمینکننده انرژی است و انگیزه ما برای ایام آینده خواهد بود.
نویسنده: حجتالاسلام و المسلمین روحالله زمزمزاده https://armanekerman.ir/vdcc1mqs02bq0e8.ala2.html
استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: تقارن ماه رمضان با نوروز سبب شده است که فلسفه نوروزی رستاخیز طبیعت و جانهای مردم تقویت شود....