فریاد شهیدان در تاریخ جاری است؛ فریادی که ریشه در «هل من ناصر ینصرنی» سیدالشهدا دارد و مقام شهدا را جز عارفان و شاهدان، کسی نمیفهمد.
به گزارش پایگاه تحلیلی «راه آرمان»؛ یکی از نیازهای اساسی کشور زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا است. به عبارت دیگر بزرگداشت شهدا برای آینده این کشور، حیاتی و ضروری است.
این تفکر همه کسانی است که به سرنوشت مردم و کشور خود علاقهمند هستند. سکاندار بصیر و حکیم انقلاب، در طول این سالها بارها بر ضرورت و اهمیت ترویج نام و یاد شهدا و تلاش به منظور زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت در کشور تأکید کردهاند.
گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان وارسته و آشنایی نسل جدید با ایثارگریهای رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس از ضروریات امروز جامعه است. یاد شهیدان، یادبود ارزشهای انسانی است و گرامیداشت آنان، تجلیل از برترین خصال بشری است.
یک سال پس از انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸ به دستور امام خمینی (ره) بنیاد شهید تأسیس شد. ۲۵ سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۳ این روز با عنوان «روز بزرگداشت شهدا» نامگذاری و به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید و وارد تقویم رسمی کشورمان شد.
سابقه اولیه این نهاد به دوران آغاز قیام امام (ره) به سال ۱۳۴۲، باز میگردد. بعد از قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ گروهی از روحانیون انقلابی و مبارز و افراد نیکوکار به دستور امام (ره) ماموریت یافتند تا به خانوادههای شهدا رسیدگی کنند، که این کار در طول سالهای مقاومت و مبارزه ادامه یافت و در سالهای ۵۷-۱۳۵۶، دامنه وسیعتری پیدا کرد.
۲۲ اسفند که در تقویم به نام «شهید» مزین شده، روز پاسداشت از انسانهای وارستهای است که برای دفاع از دین، انقلاب و کرامت انسانی از جان خود گذشتند و شهید شدند. شهید یعنی شاهد، گواه، ناظر، همیشه جاوید و کسی که زنجیرهای اسارت روح خود را پاره کرد و آزاد شد.
بسیاری از رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس در اسفندماه آسمانی شدند و با خون خود این ماه را به ماهی سرخ در تاریخ دفاع مقدس بدل کردند.
اگر گذری در تاریخ دفاع مقدس داشته باشیم، خواهیم دید انسانهای وارستهای چون حمید باکری در ۶ اسفند ۱۳۶۲ در جزیره مجنون، حسین خرازی فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در عملیات تکمیلی کربلای پنج در هشتم اسفند ۱۳۶۵، امیر حاج امینی دهم اسفند در عملیات کربلای ۵ محمد ابراهیم همت فرمانده لشکر محمد رسول الله (ص) در ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در عملیات خیبر، مهدی باکری فرمانده لشکر عاشورا در عملیات بدر در ۲۵ اسفند ۱۳۶۳ و سردار عبدالحسین برونسی فرمانده تیپ ۱۸جواد الائمه (ع) از لشکر پنج نصر در سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر در شرق دجله به شهادت رسیدند.
به همین دلیل ۲۲ اسفند برای پاسداشت این انسانهای آزاده به عنوان روز شهید نامگذاری شده است.
شهدا، سرنوشت کشورمان را عوض کردند
حجتالاسلام والمسلمین کاظم صادقی با اشاره سالروز گرامیداشت شهدا گفت: بر اساس نگاه قرآنی یکی از رهآوردهای انقلابی اسلامی شهدای عزیز ما هستند، شهیدان در یکی از حساسترین مقاطع تاریخ کشور، سرنوشت کشور را عوض کردند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی رخ داد تا کشور را که داشت به سرعت به سمت دره انحطاط اخلاقی و دینی و سیاسی پیش میرفت حفظ کردند.
صادقی خاطرنشان کرد: در مقابل حملات نظامی دشمن در هشت سال دفاع مقدس این جوانها بودند که رفتند و در مقابل حملات دشمن ایستادند و کشور را نجات دادند.
امام جمعه رودبار جنوب تصریح کرد: در فتنههای مختلف و متنوع دشمن، این جوانها هستند که سینه سپر میکنند و به شهادت میرسند، مثل همین حوادثی که در سالهای گذشته اتفاق افتاد و آنها با نثار جان خود توانستند این کشور را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه این سربلندی کشور را ما امروزه مدیون خون شهدا هستیم، عنوان کرد: شهدا، سرنوشت کشورمان را عوض کردند و عزت و جایگاه رفیع خودشان و اقتدار کشور را به برکت پیروی از ولایت، رقم زدند.
امام جمعه رودبار جنوب اظهار کرد: مهمترین رسالت امروز ما گسترش فرهنگ شهادت طلبی و گرامیداشت یاد شهدا و عمل به وصیتنامه شهدا چه در عمل و چه در گفتار است.
استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: تقارن ماه رمضان با نوروز سبب شده است که فلسفه نوروزی رستاخیز طبیعت و جانهای مردم تقویت شود....