مدیرکل ثبتاحوال استان کرمان گفت: شهرستانهای انار ۱۳.۵- درصد، کوهبنان ۸.۵- درصد و رابر ۸.۱- درصد کاهش ولادت و به واقع کمترین نرخ رشد جمعیتی در استان کرمان را دارا هستند..
محمد قاسمی مدیرکل ثبتاحوال استان کرمان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «راه آرمان» در خصوص آخرین آمار رشد جمعیتی استان کرمان گفت: در اوایل دهه نود رشد منفی جمعیت آغاز اما اوایل ۱۴۰۱ استان کرمان به رشد مثبت جمعیتی دست یافت به گونهای که امروز نسبت به سال گذشته شاهد افزایش سه دهم درصد ولادت در استان کرمان بودهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر طبق آخرین آمار از وضعیت جمعیتی استان کرمان، این استان دارای ۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۹۸۴ نفر جمعیت است که از این تعداد یک میلیون و ۷۲۰ هزار و ۴۳۸ نفرمردان و یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۵۴۶ نفر را زنان تشکیل میدهند همچنین در سال گذشته ۴۰ هزار و ۱۷۷ نفر به جمعیت استان کرمان بر اساس رشد طبیعی یعنی بدون در نظر گرفتن مهاجرت، اضافه شده است.
مدیرکل ثبتاحوال استان کرمان بیان کرد: در سال ۱۴۰۱، ۴۴ هزارو ۹۸۴ واقعه ولادت، ۱۵ هزار و ۷ واقعه وفات ۲۱ هزار و ۱۷۳ ازدواج و ۶ هزار و۴۲۳ طلاق ثبت شده است که در مجموع شاخص ولادت سه دهم درصدافزایش و با ۱۹ درصد کاهش فوت روبرو بودهایم همچنین طلاق دو درصد و ازدواج نیز ۱۱ درصد کاهش داشته است.
قاسمی با اشاره به اینکه علت کاهش واقعه ازدواج بر اساس موجهای جمعیتی است، توضیح داد: موج سوم جمعیتی نیز رو به اتمام است البته خوشبختانه شاهد دغدغه مقام معظم رهبری هستیم که ایشان در سال ۹۳ سیاستهای جمعیتی را ابلاغ فرمودند و دولت مردمی نیز با تشکیل قرارگاه جمعیتی با تمام توان سیاستهای ابلاغی معظم له را در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: در دهههای گذشته خانوادهها تک فرزند و یا حداکثر دو فرزند داشتند که این بشدت موج جمعیتی را دچار سکون کرده است اما اگر امروز مسئولان با فرهنگسازی و تدبیر در این زمینه قدم بردارند از این گردنه خطرناک جمعیتی به سلامتی عبور خواهیم کرد و باز هم جمعیت ما جوان خواهد ماند.
مدیرکل ثبتاحوال استان کرمان در ادامه به افزایش و کاهش ولادت در برخی شهرستانهای کرمان در مقایسه سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: شهرستان فهرج ۷.۱ درصد، بم ۶ درصد و در سیرجان با ۴.۵ درصد افزایش ولادت داشتهاند اما در شهرستانهای انار ۱۳.۵- درصد، کوهبنان ۸.۵- درصد و رابر ۸.۱- کاهش ولادت و به واقع کمترین نرخ رشد جمعیتی در استان کرمان را دارا هستند.
وی بر اساس آمار جمعیت کهنسال استان کرمان ۶.۱ درصد خواند و گفت: مطمئنا با توجه به شرایط کنونی این جمعیت رو به افزایش خواهد بود.
قاسمی در خصوص فرهنگ نامگذاری در استان کرمان بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بیشترین نامی که برای پسران در ثبت احوال ثبت شده است عبارتند از امیرعلی، علی، آراد، ابوالفضل، حسین و برای دختران نامهای فاطمه، فاطمه زهرا، زهرا، رستا، دلوین ثبت شده است.
جانباز دفاع مقدس گفت: از آن جایی که حضرت امام (ره) تجربه انقلابداری نداشتند به پیامبر عظیمالشأن اسلام تاسی کرده و کارهایی که پیامبر کرد ایشان هم کردند...