تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۰
۰
plusresetminus
هدف از مديريت مصرف برق صنايع، تعديل مصرف برق آنها است به گونه‌اي كه بدون كاهش ميزان توليد و يا كيفيت محصول و بلكه همراه با افزايش و ارتقاء عوامل مزبور، مشترك صنعتی بابت برق مصرفی هزينه كمتري را بپردازد
راهکارهایی برای کاهش مصرف برق در حوزه صنعت که الزامی‌ است
به گزارش سرویس اقتصادی راه آرمان صنعت برق از مهمترين صنايع زيربنايی و راهبردی برای توسعه و پیشرفت کشور است که گردش چرخ‌های اقتصادی، توسعه صنعتی و تأمین رفاه اجتماعی به پايداري و دوام آن وابسته بوده و هرگونه اختلال در پایداری آن ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به واحدهای صنعتی وارد می‌کند.

از سوي دیگر با توجه به افزایش قابل‌ملاحظه مصرف انرژی الکتریکی به‌ وي‍ژه در سال‌های اخیر و با وجود کمبودهایی که در تأمین منابع لازم در این زمینه وجود دارد، لزوم تبیین و اجرای راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی الکتریکی بیش از گذشته احساس می‌شود.

البته هدف از مديريت مصرف برق صنايع، تعديل مصرف برق آنها است به گونه‌ای كه بدون كاهش ميزان توليد و يا كيفيت محصول و بلكه همراه با افزايش و ارتقاء عوامل مزبور، مشترك صنعتي بابت برق مصرفی هزينه كمتري را بپردازد، بنابراين مديريت مصرف برق صنايع، اقدامي در جهت بهبود بهره‌وري در واحدهای صنعتي و ارتقاء سطح كارائی در اقتصاد ملي است.

نیاز به انرژی الکتریکی به عنوان نیروی محرکه صنعت روز به روز در حال افزایش است با این وجود محدود بودن منابع انرژی اولیه قابل تبدیل به انرژی الکتریکی حائز اهمیت است و این مساله موجب می‌شود که شرکت‌های برق به مدیریت مصرف انرژی الکتریکی توجه ویژه كنند. 

هم‌سوسازی و تعامل متقابل صنایع و شرکتهای توزیع برق، شناسایی منابع انرژی و برنامه‌ریزی برای استفاده بهتر از این منابع از فرصت‌های مهم برای توسعه صنعت برق است بنابراین عبور موفقیت‌آمیز از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم و مسئولان است که در این بین سهم حوزه صنعت بسیار مهم و حیاتی است.

با این حال در سالی که رشد تولید مورد تاکید ویژه رهبر معطم انقلاب واقع شده باید شرایطی فراهم شود که در کنار ممانعت از اختلال در تولید، برق مشترکان خانگی نیز به صورت پایدار تامین شود بنابراین به حداقل رسانی مصرف برق شبکه با استفاده از دیزل ژنراتور و تغییر شیفت‌های کاری از ساعت‌های پیک (۱۱ تا ۱۷) بسیار مهم و راهبردی است که باید مورد توجه جدی واحدهای صنعتی قرار گیرد.

در ادامه به راهکارهایی خواهیم پرداخت که می‌توان با استفاده از آن‌ها برق مصرفی در صنایع را کاهش داد؛ از جمله کاهش مصرف برق صنایع با جابه‌جایی زمان و کاهش مصرف برق صنایع با بهبود بازده تجهیزات است که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان، بخشی از مصارف انرژی الکتریکی را از ساعات اوج مصرف به دیگر ساعات و ترجیحاً به ساعات کم باری انتقال داد و از تعرفه‌های مخفف در این بازه‌های زمانی استفاده کرد.

غالباً مدیریت مصرف انرژی از طریق جابه‌جایی بار بسیار کم‌هزینه بوده اما نیاز به برنامه‌ریزی و ایجاد انضباط کاری دارد و بنابراین روش افزایش بازده تجهیزات و فرآیندها جلوگیری از به هدر رفتن انرژی را می‌توان به ۴ بخش روشنایی – فرآیند تولید – گرمایش و سرمایش – بارهای متفرقه تقسیم کرد.

بهینه‌سازی مصارف سیستم روشنایی یعنی؛ بخش قابل‌توجهی از مصارف انرژی الکتریکی کارخانه‌ها را میزان مصارف روشنایی به خود اختصاص می‌دهد که از پتانسیل مدیریت مصرف قابل‌توجهی نیز برخوردار است و به‌طورکلی چهار روش برای کنترل روشنایی براساس زمان مشخص استفاده، براساس استفاده از روشنایی روز، براساس حضور افراد در ساختمان، استفاده کردن از لامپ‌های LED، کنترل موضعی توسط کلیدها است.


مؤلفه فرآیند تولید، مهم‌ترین مؤلفه بار در کاهش مصرف برق صنایع برای مصرف‌کنندگان صنعتی است، این بخش شامل دستگاه‌هایی است که در امر تولید مستقیماً دخالت دارند، موتورها و کوره‌های الکتریکی، مهم‌ترین عناصر مصرف‌کننده انرژی الکتریکی در این دستگاه‌ها هستند، در ادامه مطلب به ذکر لوازم کاهش مصرف برق صنایع می‌پردازیم، که در این دسته جای می‌گیرند.

سیستم گرمایشی و سرمایشی نیز در بخش‌های تولیدی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها بسیار وسيع بوده و فضای بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند، به همین دلیل دستگاه‌های سردکننده یا گرم‌کننده مربوطه نسبت به بخش‌های خانگی و تجاری از ظرفیت و قدرت بالاتری برخوردار هستند، به همین منظور از هواساز و سایر واحدهای گرمایش صنعتی استفاده می‌شود که باید در انتخاب این مدل دستگاه توجه جدی داشت و انرژی آنها را به صورت بهینه مصرف کرد.

نویسنده: پرویز فرزین پور

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdchzmnzi23nx6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین