تاریخ انتشار :جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۱۴
۰
plusresetminus
رئیس جهاد کشاورزی راور گفت: برداشت پسته از هشت هزار و ۲۰۰ هکتار از باغات شهرستان راور تا پایان مهرماه ادامه دارد.
به گزارش سرویس اجتماعی «راه آرمان» به نقل از روابط عمومی فرمانداری راور؛ پسته ایران شهرت جهانی دارد و همواره زینت مجالس و محافل در ایام مختلف سال است، اما امسال با از بین رفتن بخشی از این محصول در استان كرمان در شهرستان راور حسرت پسته‌های خندان بر دل كشاورزان مانده است.

رضا عباسی فرماندار راور در این‌باره گفت: شهرستان راور دارای هشت هزار و ۲۰۰ هکتار باغ پسته بارور است که امسال از اوایل شهریور ماه آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد و حدود چهار هزار تن پسته از نوع اکبری، کله قوچی، فندقی، احمد آقایی از این باغات برداشت و در بازار عرضه خواهد شد.

فرماندار شهرستان راور ادامه داد: براثر نوسانات دمایی ابتدای فصل رشد و گرمای کم سابقه تیر و مرداد امسال در مجموع ۵۰ درصد محصول پسته راور خسارت‌ دیده و به چهار هزار تن تقلیل یافت.

در ادامه ابوذر خواجویی مدیر جهاد کشاورزی راور گفت: همزمان با برداشت محصول پسته از سطح هشت هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در شهرستان راور ۳۵ ترمینال ضبط پسته‌کار فرآوری و پوست‌کنی این محصول در این شهرستان را دنبال می‌کنند، به‌طور متوسط روزانه حدود هزار و ۵۰۰ نفر تا پایان مرحله برداشت در امر پسته‌چینی و فرآوری اشتغال به کار دارند.

وی با اشاره به اینکه ۳۵ ترمینال ضبط پسته در شهرستان راور کار فرآوری پسته را دنبال می‌کنند، گفت: با توجه به عملکرد خوب برداشت پسته در سطح باغات راور طبق نظر کارشناسان مجموعه جهاد کشاورزی پیش‌بینی می‌شود، امسال بیش از ۴ هزار تن پسته خشک از باغات پسته این شهرستان برداشت شود.

وی همچنین اشاره کرد: با توجه به عملکرد بسیار پایین محصول پسته در دو سال گذشته؛ امسال درختان پسته محصول خوب و قابل توجهی داشتند، اما متاسفانه گرمای بالای ۴۰ درجه در تیر و مرداد ماه  باعث ایجاد خسارت گرمازدگی و آفتاب‌سوختگی در محصول پسته شد و دیگر خسارت که امسال به پسته کاران خاموشی چاه تلمبه‌ها که باعث ایجاد خسارت به باغداران شده است.

مدیر جهاد کشاورزی راور در رابطه با انواع پسته‌های موجود در این شهرستان، گفت: کله‌قوچی، احمد آقایی، فندوقی و ... از‌ جمله ارقام پسته کشت شده در این شهرستان هستند.

وی با اشاره به فعالیت ترمینال ضبط پسته نیز، گفت: پسته‌ها به صورت روزانه و با روش‌های کاملا بهداشتی پس از ورود به ترمینال انجام می شود، در ابتدا پسته از دستگاه بالا بار اولیه وارد چرخه پوست کنی شده، پس از عبور از دستگاه چرخ پوست‌کن، به بالابر ثانوی، نخاله‌گیر، حوض شست‌وشو و غربال‌‌گیر منتقل شده و پس از آن مجدد توسط بالا‌بر به نم‌گیر و بعد از آن به گوگیر و سپس نوار تست به خشک‌کن و در آخر آفتاب‌گیر منتقل می شود.

انتهای خبر/کمساری https://armanekerman.ir/vdceff8zojh8x7i.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما