تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۹
۰
plusresetminus
فرماندار رفسنجان گفت: هشدار به کشاورزان برای مقابله با سرمای بهاره داده شده تا از محصول ارزآور پسته با کم‌ترین خسارت سرمازدگی مراقبت شود.
آماده‌باش رفسنجان برای مقابله با سرمازدگی درختان
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان»؛ حسین رضایی در خصوص کاهش دما و سردی هوا در فروردین که بر درختان و محصول پسته تأثیرگذار است، توضیحاتی ارائه کرد و افزود: تغییرات اقلیمی چهار سال است که در فروردین‌ماه باغ‌های پسته شهرستان رفسنجان را دچار چالش کرده است.

وی افزود: یکی از برنامه‌های اصلی مقابله با سرمازدگی بهاره، تأمین و نصب ایستگاه‌های هواشناسی بود که بتوانیم با کمک پایش دما، به افت دما در باغات پی ببریم و مقابله با سرمازدگی را بهتر انجام دهیم.

رضایی ادامه داد: طی یک سال گذشته توانستیم ۱۶ ایستگاه هواشناسی را توسط بخش خصوصی و دولتی تهیه و در نقاط مختلف شهرستان از جمله نوق، کشکوئیه، حومه غربی، حومه شرقی و کبوترخان نصب و راه‌اندازی کنیم و از اطلاعات و داده‌های آن‌ها آگاه شویم.

فرماندار رفسنجان توضیح داد: با استفاده از این ایستگاه‌ها از سه شب قبل متوجه شدیم که دمای هوا در باغات شهرستان کمی افت دارد و به فکر تأمین سوخت برای مقابله با سرمازدگی‌های احتمالی افتادیم و در این راستا ۳۰۰ هزار لیتر سوخت تأمین و بین باغ‌داران شهرستان توزیع شده و این روند ادامه دارد.

وی عنوان کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی با استفاده از داده‌های هواشناسی زمان و نحوه مصرف سوخت در باغات را به اطلاع باغ‌داران می‌رسانند که در این خصوص هم توصیه شده باغ‌داران زمانی که دمای هوا بین سه تا چهار درجه بالای صفر برسد می‌توانند بخاری‌های باغی (حلب‌های کوچک با ظرفیت سه تا چهار لیتری) حاوی سوخت را روشن کنند و دمای هوای باغ را دو تا سه ساعت مانده به طلوع صبح تا دو درجه افزایش دهند.

رضایی با اشاره به اینکه روشن‌ کردن لاستیک تأثیر منفی در افزایش دمای باغ دارد، این روش را منع کرد و به باغ‌داران توصیه کرد: روشن کردن لاستیک آثار سرمازدگی را افزایش می‌دهد بنابراین در‌صورت تمایل باغداران می‌توانند مخلوطی از نخاله‌ نای پسته، کاه و پوست سخت پسته را در باغ آتش بزنند تا دمای باغ را افزایش دهند.

فرماندار رفسنجان گفت: خوشبختانه امسال مشخص شده که درختان پسته شهرستان دیرگل هستند درحالی‌که سال گذشته در این موقع از سال ۸۰ درصد درختان زودگل شده بودند و سرمای فروردین‌ماه به این محصول خسارت‌ زد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با‌توجه‌به دیرگل بودن درختان پیش‌بینی می‌کنیم سرمای امسال خسارت زیادی دربر نداشته باشد.

انتهای خبر/ طهماسبی https://armanekerman.ir/vdchwvnz-23nkvd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین