تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۹
۰
plusresetminus
طبق گفته کارشناسان اقتصادی رشد و جهش تولید در تمامی بخش‌های اقتصادی با بهبود فضای کسب‌وکار و از طریق مشارکت بخش خصوصی امکان‌پذیر خواهد بود.
بهبود فضای کسب‌وکار مشارکت مردمی را پررنگ‌تر می‌کند
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری «راه آرمان»؛ از سال‌های گذشته همواره حضور بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی توانسته‌ در تمامی بخش‌ها از جمله بخش‌های اقتصادی، علمی، اجتماعی اثر مستقیمی در پیشرفت و رشد اقتصادی کشور داشته است.

یکی از نمونه‌های موثر و مهم مشارکت‌های مردمی در روزهای شیوع ویروس کرونا بود به‌طوری که با مشارکت بخش خصوصی بیش از ۶ هزار دستگاه ونتیلاتور و انواع دستگاه‌های  اکسیژن ساخته شد.

همچنین طبق آمارها و بررسی‌های انجام شده حدود ۸۶ درصد از اقلام مربوط به امنیت غذایی در داخل کشور تولید می‌شود که در این زمینه حضور و مشارکت بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین انگیزه و مشارکت مردم در رشد تولید و توسعه اقتصاد کشور بسیار مشهود است.

شرکت‌های دولتی رقیب بخش خصوصی نشوند

 باوجود آن‌که همواره مقام معظم رهبری بر رقیب نشدن شرکت‌های دولتی و شرکت‌های شبه دولتی با بخش خصوصی تاکید داشته‌اند اما  همواره بخش خصوصی در این زمینه گلایه‌هایی داشته و اعلام می‌کنند که حضور شرکت‌های دولتی و شبه دولتی در برخی از مناقصه‌ها  باعث حذف شدن  بخش خصوصی می‌شود.

حسینی یکی از فعالان بخش خصوصی گفت: در برخی از مناقصه‌ها شرکت‌های بخش خصوصی و مجموعه‌های دولتی کنار هم قرار می‌گیرند و همین باعث می‌شود که بخش خصوصی برای برنده شدن مجبور می‌شود که قیمت‌ها را بشکند و در این شرایط حاشیه و سود توسعه به‌شدت کاهش پیدا کند.

البته در این زمینه دستگاه‌هایی از جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام همواره در برنامه‌ها و پروژه‌هایی که به بهره‌برداری می‌رسانند اعلام می‌کنند که‌ ما رقیب بخش خصوصی نیستند.

تنها ۳۰درصد مردم در اقتصاد دخیل هستند 

بعد از ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر حضور بخش خصوصی  در اقتصاد، طبق آخرین گزارشی که سازمان خصوصی‌سازی  ارائه داده تنها  ۳۰ درصد مردم در اقتصاد کشور دخیل شده‌اند، که این میزان مشارکت با سیاست‌های اصل ۴۴ بسیار تفاوت دارد.

درهمین رابطه آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: دولت در این زمینه باید مقررات مشخصی را تعیین کند و اجازه ندهد اقداماتی که توسط بخش خصوصی امکان‌پذیر است را بخش دولتی انجام دهد و در این موارد ورود دولت ممنوع شود.
یکی از اقداماتی که می‌تواند بر حضور موثر بخش خصوصی و مشارکت مردمی موثر باشد رونق فضای کسب‌وکار است.

بروکراسی پیچیده حضور بخش خصوصی را کم‌رنگ می‌کند

شقاقی کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه دولت‌های مختلف با شعار بهبود فضای کسب‌وکار شروع به کار کردند اما این مسئله حل نشد و هرکسی می‌خواهد یک کسب و کاری را راه‌اندازی کند با بروکراسی‌های پیچیده، رانت، رشوه و تغییرات مکرر قوانین روبه‌رو می‌شود که همین عوامل اجازه حضور مردم در اقتصاد را نمی‌دهد.

وی افزود: دولت به‌ویژه شخص رئیس جمهور به صورت هفتگی باید بحث محیط کسب و کار را پایش کنند چرا که هم شاخص های بین المللی در این حوزه وجود دارد و هم اتاق بازرگانی ایران مستمر دارد با نظرسنجی فعالان اوضاع را رصد می‌کند این اولین و یکی از آن مهم‌ترین اقدامات در حوزه بهبود محیط کسب‌وکار است.

شقاقی بیان کرد: در سال ۸۴ با ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی قرار شد بخش تعاونی و بخش خصوصی کشور توسعه پیدا کنند اما یک انحراف شدیدی رخ داد بیش از ۶۰ درصد اقتصاد ایران در اختيار شبه دولتی‌ها است که باعث کم‌رنگ‌تر شدن بخش خصوصی واقعی شده است.

وی گفت: مشارکت واقعی مردم و بخش خصوصی در این بین خود می‌تواند زمینه‌ساز بهبود فضای کسب‌وکار در کشور شود.

براساس این گزارش حال باتوجه شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردمی است امیدواریم با کاهش بروکراسی‌های اداری و بهبود فضای کسب‌وکار شاهد محقق شدن اهداف عالی این شعار باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/م https://armanekerman.ir/vdcizuazwt1a5u2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما